Debrecenből Budapestre szeretnék vonattal eljutni de látom hogy 1-szer van átszállás. Ez az átszállás mi is pontosan? Kell-e fizetni az átszállásért?
Azt jelenti, hogy 2 (vagy több) vonattal kell menned, több jegyet kell venned.
De Debrecenből Bp-re valóban van közvetlen IC de gyorsvonat is, keress olyat ami nem átszállásos!
Van közvetlen vonat, de ha átszállással is mész elég 1 jegyet venni, azon rajta van a viszonylat.
Én pl sokat ingáztam Miskolc és Pécs közt, igaz én IC-vel jártam, viszont ugye ott is át kell szállni. A jegyet mindig várostól városig kértem, aztán az IC helyjegyet meg ugye meg kellett váltanom Pécstől BP Keletiig, a másikat BP Keletitől Miskolcig.
Kérdező, az átszállás nem egy nagy valami, hanem egy szükséges rossz. Ugyanolyan, mint amikor Debrecenben először utazol két megállót az X busszal, majd adott megállóhelyen leszállsz, és a később ott szintén megálló Y busszal folytatod az utadat.
A jegyek ára a megtett kilométerektől és a vonatnemektől (személy, gyorrs, IC, EC stb) függ, nem az átszállások számától.
Kellene a kép is :)
Az elvira.hu kiírja az árat, azon felül pluszban a pénztárnál nem kell többet fizetni.
Pl most ránéztem gyorsan az általad kérdezett viszonylatra, összefoglalom. Teljes árakat írok.
Mehetsz 1 átszállással, csak személyvonatot használva 3950 Ft-ért.
Mehetsz sebesvonattal átszállás nélkül 4305 Ft-ért.
Mehetsz IC-vel átsz nélkül 2. osztályon a Nyugati pályaudvarra 4600-ért, Keletibe 6000-ért.
Ahogy látom van korán reggel és este 1-1 átsz nélküli személyvonat is.
Igazából a képet már felesleges volt belinkelni, mert leírtam a választ a kérdésedre.
(Segítek: "...az elvira.hu kiírja mennyit kell fizetni.") Ehhez nem tudok többet érdemben hozzáfűzni, sem újat mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!