Ha van egy 0,5-ös szemüvegem, jogosítványba kötelező beírni az orvosnak, hogy csak azzal?
Részleteket itt írtam: http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__szemproblemak__69028..
Kiegészítés: Azért írom ide, mert itt sokak estek át a jogosítványszerzés előtti orvosi vizsgálaton, talán jobb válaszokat kapok.
Köszönöm
nekem aztmondta a doki h csak egy felett irják be :)
nekem nemirták be pedig asszem háromnegyedes, szóval elvileg nem :)
Valamint meg lehet úgy csinálni, hogy ne írják be.
Nekem anno beleírták, aztán volt még egy vizsgálat ( meghosszabbították, vagy az ideiglenes cserélték le nem emlékszem mi volt, nagyon rég történt), ott az orvos nem figyelt rám mikor a táblát kellett olvasni, így jobb szemmel elolvastam mindent bal helyett is, pedig a bal szemem plusz-minusz 3-as.
Viszont szemüveget nem hordok,mindent látok jobb szemmel, így felesleges is volna beleírni ( és amúgy sem vezetek).
Bár akik valóban rosszul látnak és rendszeresen ülnek a volán mögé, azoknál jobb, ha nem kockáztatnak egy esetleges balesetet és inkább felveszik a szemüveget ha valóban szükséges.
És mi lenne okosok, ha csak úgy vezetnétek, hogy láttok is??? Nem díszből van feltüntetve. Csalni szemvizsgálaton, ez aztán tuti! Utána meg magyarázol a rendőrnek, hogy nem is látszik rendesen a tábla, meg a jelzés.
Kérdező: Te is hordjál szemüveget a vezetéshez, ha rossz a szemed, vagy járjál tömegközlekedéssel. Akkor nem veszélyeztetsz senkit. Mert ma még csak 1-es a szemed, holnap már 2-es, vagy még rosszabb, észre sem veszed, és vakon fogsz hajtani, mint egy őrült birka, ökör, és gyilkolni fogsz!!!
A ráknak az ilyennek jogosítvány! Lóhajtásit sem adnék az ilyennek! Úgyis túl sok kocsi van az utakon, a sok jószág sofőrrel, akik úgy gondolkodnak, mint te, meg a többi kommentelő borjú!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!