Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Oxelo rollerem nyikorog/recseg...

Oxelo rollerem nyikorog/recseg - hol olajozzam meg?

Figyelt kérdés
Konkrétan nem a kereke adja a hangot, hanem függőleges terhelésre reagál a padlólap valahol heves nyikorgással. Erre a rollerre 100 kg a limit, én 70 kg vagyok, szóval semmi extra. A roller napi használatban van, egy év után kezdett el recsegni. Mit tehetek, hogy ezt kiküszöböljem? Esetleg a rugó nyikorog az alján (hátsó felfüggesztés)?

2015. máj. 18. 16:06
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Az is, meg elol az osszecsukasnal, ha nem szoritod meg rendesen azt a piros rogzitocsavart.
2015. máj. 18. 16:24
 2/7 anonim válasza:
recseg,nyikorog még a roller? én tervezek egy rollert venni de nem tudom melyik márkát -fajtát vegyem ami nem nyikorogna
2021. máj. 9. 15:21
 3/7 A kérdező kommentje:
Szerintem hosszú távon mindegyik fog, de nekem még mindig működik a kérdésben szereplő rollerem. Visszavittem a Decathlonba, ahol mindig segítőkészek voltak, megolajozták, úgyhogy csak ajánlani tudom. Haveromnak van most elektromosa munkábajáráshoz, de az drágább, az is nyikorog itt-ott, szerintem ez egy amolyan roller-dolog, hogy előbb-utóbb mindegyik nyikorog picit. Ha nem léped túl a terhelhetőségét, akkor elvileg nem lesz baja.
2021. máj. 10. 10:15
 4/7 anonim válasza:
Szerinted azok a rollerek amelyek nem összecsukhatóak,nem állítható a kormány magasságuk azok is nyikorognának?
2021. máj. 10. 10:38
 5/7 A kérdező kommentje:
Hát nem vagyok egy rollerszerelő, de ha úgy nézed, hogy feleannyi mozgó alkatrész van azokban, akkor feleannyi az esélye hogy nyikorogjon - viszont az enyém is az aljánál nyikorgott - alja pedig minden rollernek van. De amúgy ha nem összecsukhatót nevvél,annak mi volna az előnye mondjuk egy biciklivel szemben? A rollernek pont az a leghasznosabb tulajdonsága, hogy összecsukhatod, és felszállhatsz vele a tömegközlekedésre - ellentétben a kerékpárral. Amilyen kicsi kereke van, egy nemösszecsukható rollernek én kevés előnyét látom, de ez csak a személyes véleményem. Ha viszont az összes haverod rollerral csapatja, akkor az nyilván más tészta.
2021. máj. 11. 09:08
 6/7 anonim válasza:
tudnál abbam segíteni,hogy milyen rollert érdemes venni,mely márkát ami megbízható,strapa bíró?
2021. máj. 11. 17:40
 7/7 A kérdező kommentje:

Hát nekem csak az Oxelo van, így nincs összehasonlítási alapom sainos. Kollégámnak van a villanyos, az Xiaomi - masszívnak tűnik, bár ő 65 kg csak. 80-90 kg körül nincs kizárva, hogy egyik roller sem optimális, de ha meg 40 kg vagy, akkor bármelyik.

Szerintem kifejezetten rolleres fórumban lehet ennek rendesen utánajárni, esetleg Redditen.

2021. máj. 12. 01:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!