17 éves vagyok, ezért kresz szerint nem vezethetek külföldön a jogsimmal. Milyen következményeket vonhat maga után, ha mégis megtenném? Ha országonként változik, akkor a következők érdekelnek: Ausztria, Olaszország
Figyelt kérdés
2010. febr. 24. 20:29
1/20 anonim válasza:
Kb annyi hogy az első ellenőrzésen hazaküldenének hogy menjél aludni picifiam. Nem vicc, nem gondolod komolyan hogy Olaszországig egy rendőrt sem fogsz ki?
2/20 A kérdező kommentje:
Jó azért ott lenne apám is. Szóval ha úgy van akkor helycsere. Meg arra gondoltam,hogy ha esetleg meg is nézni, akkor nem fogja a koromat nézni, csak jogsi, személyi....
2010. febr. 24. 20:42
3/20 anonim válasza:
Mert a jogsiban meg a személyidben nincs benne a korod? :)
4/20 A kérdező kommentje:
De benne van. De mivel csak nálunk lehet lerakni 17 évesen a jogsit az összes Eu tagállam közül, ezért nem biztos hogy azt fogja számolgatni,hogy hány éves vagyok, hanem csak megnézi,hogy érvényes-e. Aztán kész :D
2010. febr. 24. 21:00
5/20 anonim válasza:
Ismereteim szerint, szükséged lesz egy meghatalmazásra / írásos engedélyre, melyben a gépkocsi tulajdonosa engedélyét adja a külföldön történő használatra. Csak ezzel hagyhatod el az országot. A 17 éves kor országonként változóan, de kisebb mértékben korlátozhatja a gépjármű vezetést. 2 év kezdő vezetői múlttal kell rendelkeznie a friss jogsisnak.
Ha elkapnak, akkor elég magas helyszíni bírságra lehet számítani, rosszabb esetben a magyar rendőrség felé továbbítják a jogosítványod azonnali bevonását!
6/20 anonim válasza:
Ott lenne apukád. Ha éppen leintenek majd gyorsan átcsusszan apukád feletted és átveszi a kormányt. És majd azt mondod, hogy apukádnak kiesett a kontaktlencséje, te meg addig átvetted a kormányt. Ez nem így működik azért:-) Szerintem ha azt akarod hogy a frissen megszerzett jogosítványod megmaradjon, várj még egy évet. Egy ország sem fog elfutni előled. Jövőre aztán mehetsz akármelyikbe.
7/20 anonim válasza:
Elvileg uniós nem kéne belekötniük.
Elvégre nem az USA-ba mész... Mert ott tényleg nem vezethetnél nem Amerikai állampolgárként.
8/20 anonim válasza:
El vagy azért kicsit tévedve, mert nemcsak MO-on van 17 évesen jogositvány, pl. Németországban is meglehet már akkor is szerezni, csak 18 év alatt nem ülhet egyedül az autóban, egy felnöttnek is ott kell vele lenni.
9/20 anonim válasza:
2 évig nem vezethetsz kint.
helyszíni birság, illetve OTT veszik el a jogosítványodat. Nem itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!