Mennyire ellenőrzik a robogót/robogósokat a rendőrök?
Arra gondolok,hogy ha meglátnak mondjuk egy 50ccm-es robogóst azonnal rámennek,vagy csak úgy mint az autósokra,még az lenne a kérdésem,hogy milyen papírokat kérhetnek el tőlem és mennyire veszik szigorúan a 40km/h-ás sebességhatárt.Ezt azért kérdezem,mert meg szeretném csinálni az AM jogsit és csak hogy képben legyek.
A válaszokat előre is köszönöm!
így van ez előttem szóló jól mondja
45km/h-val lehet menni a segédmotorral, de természetesen felesleges betartani, mellékesen nem is mennek 60 fölött...
és igen 16 évesen már A1-re leteheted ami 125ccm-ig jó.
De azért, jobb ha nagyobbig van papírod, mert ha hivatalosan nézzük a dolgot akkor az AM igazából KW-ra van megadva, és vannak olyan 50ccm-s motorok amik többet bírnak, mint az ott megengedett kw.
meg árban se sokkal drágább!
Egyébként az összes motorba gyárilag kéne lenni folytásnak ami csak 45km/h-ig engedi, persze ezeket párezer km után a szervízbe kiveszik és akkor viszi a többet.
egyébként én mindig 60-l szoktam menni, ahol lehet.
#1, és GehZurHölle:
Gondoltam szólok, hogy a kérdező tudja jól a segédmotoros kerékpárok megengedett sebessége még mindig 40 km/h! A 45 km/h az a tervezési sebesség...
A robogósokat általában ritkán vegzálják a rendőrök, de ha kint áll a "trafipax"-szal és 70-nel közelítesz, akkor meg fog állítani és csekket is ad ajándékba!
nem utaznak külön a segédmotorra..
engem megállítottak, mert nem vettem észre, hogy mögöttem rendőkocsi jön, én meg a Steyr-Puch mopedemmel csutkagázon épp 75-el mentem..
erősen nehezményezték..egyébként nem szoktak megállítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!