Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Szerintetek egy GPS vagy egy...

Fgabi88 kérdése:

Szerintetek egy GPS vagy egy off-line térkép lehet hasznosabb egy utazás során?

Figyelt kérdés
Az érdekelne legfőképp,hogy ki melyiket használja szívesebben.

2015. máj. 4. 15:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ennek a kérdésnek semmi értelme sincs.

Gondolom navigálni szeretnél. Egy letöltött térkép pont annyit ér csak, mint a papír alapú térkép.

Navigációs szoftverek között vannak navigációs készülékeken futók, illetve okostelefonra valók.

Az appok egy része élő internetkapcsolatot igényel a térképrészletek töltögetéséhez, más része előre telepített térképpel dolgozik.

Van amelyik a GPS holdakat használja, van amelyik a GLONASS-t is.

Fizetősek is ingyenesek is vannak szép számmal.

Offline térképet használni annak érdemes, aki ingyenesen hozzájut wifihez a nagy méretű térképállományok letöltéséhez, illetve külföldön nem akar drága nemzetközi adatforgalmat használni.

Pusztán a navigációt tekintve egyre megy, hogy a térkép menet közben töltődik el, vagy már a telefonon van

2015. máj. 4. 15:43
 2/11 Koaxk Ábel ***** válasza:
25%
Egyértelműen a GPS! A papírtérképnek szerintem már nincs sok létjogosultsága. Anno is fel tudta adni a leckét, kibogozni, ha netán eltévedt az ember. A GPS meg szinte méterre pontosan pozícionál, minek akkor bajlódni?
2015. máj. 4. 15:44
 3/11 Koaxk Ábel ***** válasza:
Lehet félreértettem a kérdést és rosszul értelmeztem az offline térképet.
2015. máj. 4. 15:46
 4/11 anonim ***** válasza:
51%
A kettő eggyütt. A GPS segítségével látod, hogy hol vagy az offline térképeden.
2015. máj. 4. 15:54
 5/11 anonim ***** válasza:
Mindkettő nagyon hasznos. A GPS pontról pontra végignavigál egy útvonalon, de igazán átfogó képet csak egy tisztességes papírtérképpel fogsz kapni arról a régióról, ahová vagy ahol utazol. Én a kettőt együtt használom.
2015. máj. 4. 16:12
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Annyit pontosítanék,hogy off-line térkép alatt egy olyan térképet értek,amely nem rendelkezik automatikus helymeghatározással,nekem kell kitalálnom hol vagyok.
2015. máj. 4. 16:57
 7/11 A kérdező kommentje:
Személy szerint én is a GPS használata felé hajlanék,de ismerek olyan embereket akik GPS ellenesek,és még akkor sem használják,ha a rendelkezésükre is áll a készülék. Miért lehet ez? Tudhatnak valamit,vagy csak azt hiszik Ők "jobban tudják"?
2015. máj. 4. 17:14
 8/11 anonim ***** válasza:

Én is találkoztam olyan emberekkel, akik nem szeretik a GPS-t, noha ismerik, tudják kezelni.

Van igazság abban, amit mondanak. Nevezetesen, a hozzászokás részben elvesz a vezetési élményből (kevésbé figyeled meg, hol, merre jársz), s önállótlanná tesz. Olyan helyre nem találsz el nélküle, ahol már sokszor jártál, de a navigációra hagyatkozva.

Biztosan vannak más ellenérvek is.

2015. máj. 4. 17:24
 9/11 szántóvető ***** válasza:
neked kell kitalálnod hol vagy.GPS meg pont oda visz az úticélhoz,mondja hogy mikor merre fordulj.előre megtervezheted az utat köztes pontok megadásával.akkor melyik a kényelmesebb megoldás?
2015. máj. 4. 17:27
 10/11 anonim ***** válasza:

Érdekes segítség a navigáció.

Odavezet a célhoz, más kérdés, hogy ismeretlen vidéken meg is tud vezetni, jókora kitérőkkel navigálhat a célba.

Ez persze programfüggő is, az már aslapszolgáltatás mindegyiknél, hogy az autópályákat, fizetős utakat szeretnéd-e elkerülni, vagy sem, mellékutak közül viszont lehetnek olyanok, amit valamiért nem vesz figyelembe a program, s az ilyenekből jónéhány plusz kilométert lehet gyűjteni... de végül odavisz a megadott célhoz.

A navigálás is lehet jó, vagy értelmetlen, sőt olyat is hallottam már, mikor az autópályán "forduljon meg" tanácsot adott a program, ami több, mint rossz, veszélyes lehet, ha a vezető nincs észnél..

Ismeretlen helyen haladva a "jobbra" "balra" érthető utasítás, de ha esetleg "forduljon északkeletnek" utasítást kap a vezető, biztosan fogja tudni, hogy merre tovább?

A "hagyja el a körforgalmat, vagy a "hagyja el körforgalmat délkeleti irányban" is kétes segítség, az egyértelműbb, ha "hagyja el a körforgalmat a harmadik kijáraton" utasítást ad a navigátor.

2015. máj. 4. 18:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!