Playka kérdése:
Lehet repülőgépre fel venni pléh fotótartót?
Figyelt kérdés
Nem utaztam még repülővel nem tudom mik a szabályok. Barátnőmnek szeretnék ajándékba adni egy pléh fotót és nem tudom nem lesz e problémája belőle mikor utazik Angliába. Kérlek segitsetek.2015. máj. 4. 09:31
2/4 anonim válasza:
A választ nem tudom, de azt igen, hogy a felvenni egy szó, mert ha az igekötő és az ige között nincs másik szó, akkor egybeírják, de: fel fogják venni, vagy: fel akarják venni stb. Azonkívül a tagmondatot közé vesszőt kell, valamint a hogy elé. Tagmondat az, amiben van állítmány. Hogy egy kicsit nyelvtanozzunk is. Nem utaztam még repülővel, (ezért) nem tudom, (hogy) mik a szabályok. Ugye azt tudod, hogy melyek az állítmányok? Na, tovább nem fárasztalak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!