Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ezeket is kell tudni KRESZ-ből?

Ezeket is kell tudni KRESZ-ből?

Figyelt kérdés
Mi befoslyásolhatja a jobbra tartást, mit kérdezhet tőlem a rendőr ha megállít, kik jogosultak az ellenőrzésre? Ezek is fontosak? Mert csak darálják az anyagot, de magyarázni nem magyaráz senki, meg azt sem mondják mi kell meg mi nem.

2015. ápr. 14. 18:10
 1/9 anonim ***** válasza:

Mindent tudni kell. Tudod, a törvény (jelen esetben jogszabály) nem ismerete...

Az már kérdés, hogy a vizsgán nem mindenre kérdeznek rá.

2015. ápr. 14. 18:21
 2/9 A kérdező kommentje:
Akkor egy hónap alatt tanuljam be a több 100 oldalas könyvet? Érdekes lesz...
2015. ápr. 14. 18:22
 3/9 anonim ***** válasza:

Elméleti vizsgán sok olyan kérdés van, ami nem közvetlenül a közlekedési szabályokra irányul.

Alapfogalmak, műszaki kérdések, de azért nem szőrszálhasogató módon pl. "mit kérdezhet tőlem a rendőr?" vannak kérdések.

A KRESZ tanfolyamokon darálják az anyagot, nem térnek ki minden részletre, a tanuló érdeke az volna, hogy egy megfelelő KRESZ könyvből is tanuljon otthon - ezt el is mondják a legtöbb tanfolyamon.

A könyvben szárazon vannak leírva a szabályok, de részletesnek tekinthető, a szóbeli előadások lazábban zajlanak, gyakorlati példákat említhetnek egy-egy szabályra, forgalmi helyzetre, de nem térnek ki minden aprócska részletre - megtehetnék, de akkor meg azért nyavalyogna a tömeg, hogy milyen hosszú az oktatás, és miért kötelező a részvétel.

2015. ápr. 14. 18:24
 4/9 anonim ***** válasza:

1-es vagyok.

Nálunk nem volt könyv. Nem tudom, milyen oktatóprogram volt, de 95%-ban azt tartalmazta, amit a jogszabály tartalmaz. Én kizárólag a jogszabály és az órán jegyzeteltek alapján készültem (vagyis ami olvasásra és meghallgatásra megmaradt bennem, az volt az alap), és teszteltem és teszteltem és teszteltem.

És a teszten az elrontott kérdéseket minden esetben kijegyzeteltem, és aztán az újabb tesztek között mindig ezt a (bővülő) listát olvastam újra és újra.

2015. ápr. 14. 18:42
 5/9 A kérdező kommentje:
Nekünk lehetett venni könyvet, én vettem is, de több 100 oldalas. Azt mondták, hogy az úgy nem nyerő, ha csak az online tesztekből tanulunk, meg nekem nem is elég, kell a magyarázat. Ha vége a tanfolyamnak akkor azonnal menni kell vizsgára?
2015. ápr. 14. 19:28
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem kell, de a tanfolyam indulásától számított 1 éven belül meg kell csinálni a KRESZ-vizsgát.

A vizsgára jelentkezést az autósiskola intézi (nálunk legalábbis), de az időpont választható.

2015. ápr. 14. 19:40
 7/9 A kérdező kommentje:
Komolyan? Akkor jó. Azt hittem egyből lesz is a vizsga. Akkor tudok még készülni.
2015. ápr. 14. 19:41
 8/9 anonim ***** válasza:

Egyből lesz a vizsga, nem tolják ki. Tanfolyam utáni első szabad alkalomra már beíratnak.

Az a több száz oldalas könyv tele van képekkel, nem egy nagy feladat megtanulni.

2015. ápr. 15. 10:46
 9/9 A kérdező kommentje:
Azt nem mondanám, hogy tele van képekkel.
2015. ápr. 15. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!