Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Iskolásokat ki szállíthat, ki...

Iskolásokat ki szállíthat, ki vezethet kisbuszt ilyen esetben? Milyen szabályozása van ennek?

Figyelt kérdés

Kisfiamék osztályát vinnék kirándulni az ország másik felébe. Kiderült kettő 9 személyes kisbusszal mennének, melyeket két szülő vezetne. (egy apuka és egy anyuka) Nem saját járművük, hanem bérelnék. Nincs információnk a vezetési gyakorlatukról!

Ráadásul az iskola alá akar íratni velünk szülőkkel egy olyan nyilatkozatot, hogy saját felelősségünkre elengedjük a gyerekünket.

Nekem evvel kapcsolatban aggályaim vannak, nem engedem el a csemetét.

Érdekelne, milyen szabályozása van a gyermekszállításnak! (?)

2015. ápr. 14. 17:32
 1/7 anonim ***** válasza:
25%
Nyugodt lehetsz, felnőtt emberek, tudják mit vállanak!
2015. ápr. 14. 18:08
 2/7 A kérdező kommentje:

Én magam is felnőtt ember vagyok, és nem vagyok nyugodt ez ügyben!

Ezer éve vezetek személyautót és kisteherautót egyaránt. Tapasztalatból mondom, számtalan marha közlekedik az utakon!

Én nem merném bevállalni gyerekek szállítását olyan kisbusszal, melyet még nem vezettem, netán soha nem vezettem ilyen jellegű járgányt.

Mellesleg utánaolvastam, törvény írja elő, hogy kizárólag hivatásos, tapasztalt sofőr szállíthat gyerekeke csoportosan. Pl. óvodai, iskolai szervezés keretében. Az iskola vezetése pedig kizárólag olyan vállalkozással köthet szerződést, mely a törvényekben meghatározott feltételeknek megfelel.

Tehát, ilyen szülői szerveződésben nem lehet iskolás csoportokat szállítani!

2015. ápr. 14. 20:13
 3/7 anonim ***** válasza:

"Én magam is felnőtt ember vagyok, és nem vagyok nyugodt ez ügyben!"

Akkor tudnod kell azt is, hogy a 9 személyes kisbusz vezetéséhez egy sima úrvezetői jogsi is elég!

Az is eszedbe juthatna, hogy azoknak a szülőknek a gyerekei is ott lesznek a buszon és nem az a céljuk, hogy összetörjék magukat és a srácokat!

Mi is visszük minden évben többször is a gyerekeket, és nem különbözik egy sima családi kirándulástól, csak épp nem 3 hanem 8 gyerek ül hátul.

Az Erzsébet táborba az autószerelőm szokta vinni a srácokat, egy ismerősétől kölcsönzött nagy busszal és velük se volt még semmi gond, pedig ő is csak évente 2-3x vezet buszt.

Szerintem.

2015. ápr. 14. 23:07
 4/7 anonim ***** válasza:

Csak most olvastam el a végét.

Kicsit kevered a rendszeres iskolai gyermekszállítást az alkalomszerű kirándulással.

A felelősségvállalási nyilatkozatot pedig már minden szarért megíratják, nem csak az iskolák, de akár ha bementek egy játszóházba a gyerekkel, akkor is. Még a játszótereken is ki van írva, hogy a szülő felelős a gyermekekért. Ezen a mai világban nincs mit csodálni, amikor mindenki hárít minden felelősséget. A kórházban MRI előtt egy paksamétát kell aláírnunk minden évben...

2015. ápr. 14. 23:16
 5/7 anonim ***** válasza:
Sajnálom"számtalan marha közlekedik az utakon!" ennyire rossz indulatú vagy!
2015. ápr. 15. 00:02
 6/7 anonim ***** válasza:
ezekszerinz magadból indulszki!A stilúsod erre utal! (Y)
2015. ápr. 15. 08:58
 7/7 Gyuszi1964 válasza:
Igazad van, hivatásos sofőr is hibázik,nem még egy mazsola...az iskola igazgatója és a sofőr is megy a börtönbe ,ami nem vígasztal senkit ha elveszíti a gyermekét. A kisbuszos kirándulásokat is szigorítani kell nem csak a nagyot.
2018. jún. 17. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!