Hol, vagy hogyan találhatom meg egy adott útszakaszon egy adott város kilóméterszelvényszámát?
Sajnos, csak nehézkesen használható választ tudok adni, de a semmitől több, ezzel is eredményre lehet jutni. Ha jobb válasz nem lenne, ezzel kéne beérned, de remélem, hogy lesz. Ha sürgősen van szükséged a keresett helyre, akkor segítségedre lehetek.
Csak közútnál használható, települések saját útjainál nem, de azoknál nem is szoktak kilométer-szelvény számok szerepelni.
Eddig az utadat.hu oldalt használtam, de most egy értesítés jelenik meg, hogy régóta nem frissítik, a KIRA oldalt ajánlják. Regisztráltam rá magam, és bizonyára én vagyok ügyetlen, de ezt egyáltalán nem tudtam használni. (Számos településnevet nem ismer stb.)
Úgyhogy maradtam a [link] oldalnál. Ha olyan helyet keresel, ami „régi” (nem újabb út), akkor használható. Sajnos, a Keresés – Szelvény keresés nem működik már (más keresés sem), de a Helyazonosítás használható.
Ez úgy működik, hogy ha az egeret a térkép fölött mozgatom, illetve megállok vele, akkor az aktuális pont adatait (Szelvény, Azonosítópont, GPS koordináták, EOV koordináták).
Ha egy pontra kattintok, akkor egy címke annak sok adatát megmutatja, még az illetékes közúti igazgatóság nevét és elérhetőségeit is.
Ezután, az egérrel meg kell keresni az adott települést. Bal oldalon, a függőleges lécen, a + jelre kattintgatva nagyítódik a térkép, ha „kitűnik” a keresett település, akkor az egér bal fülét lenyomva tartva mozgatható a térkép.
A kiválasztott térképrészleten a Helyazonosítás-ra kattintva, az egér mozgatásával, kikereshető a keresett hely.
Mégegyszer, remélem lesz kényelmesebb, és a legfrissebb útszakaszokra is alkalmazható keresést biztosító lehetőség, más válaszban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!