Kerékpárvásárlás - milyet érdemes elsőre venni?
Bementem egy boltba érdeklődni és közölték, hogy 80 ezer felett kezdődnek a kerékpárárak, és használtat nem érdemes venni, mert sok a gond vele.
Mivel ez lenne az első, komolyabb kerékpárom, amivel a szomszéd városba járnék munkába, nem szeretnék egyből 80 ezret kiadni elsőre. Viszont bóvlit sem akarnék venni.
Legelőször 20-30 ezerre gondoltam, de valószínű a Holdon élek. De mondjuk biztos van 50 ezerért is valami használható. vagy olyat nem érdemes venni?
Nézegetem a netet is, akad mindenféle. Az olcsóbb is jó, nem bóvli? Kinek milyen tapasztalata, tanácsa van?
20 ezerért egy cipőt kapsz... nem várhatod el, hogy ennyiért egy járművet kapj. :)
Használtan is érdemes venni, ha értesz hozzá (vagy hozzáértő ismerőssel veszed). Ki lehet fogni jó vételeket.
Újonnan szerintem 100-120 ezer alatt nem érdemes kerékpárt venni. Az is a nagyon alja, sajnos. A nagyáruházas 30-ezres kategória kb az ipari hulladék. Kidobott pénz.
Ha figyelembe veszem azt is, hogy mindenhova nem mehetek kerékpárral, mert nincs megfelelő hely, ahova biztonságosan le lehetne tenni (mert ugye még a leláncoltat is ellophatják), akkor nem éri meg.
Egy okostelefont is lehet negyedannyiért venni, pedig abban bonyolult elektronika van.
Marad a gyaloglás, vonatozás, évek alatt sem térülne vissza a megspórolt vonatjegyekből a bicikli ára.
Használtan 20 ezer körül én esetleg valami 1 sebességes/agyváltós tanyabike-ot bírsz venni.
Újonnan min. 120e.
Használtan már 40-50 körül bírsz venni lomizott trekkinget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!