Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Titeket is szívattak már meg...

Titeket is szívattak már meg vizsgabiztosok?

Figyelt kérdés
Az első forgalmi vizsgán jogosan buktattak meg (izgultam, lettek hibáim). A második alkalommal nyugodt és felkészült voltam. Lefulladt a kocsi és mondta a vizsgabiztos, hogy álljak félre (10 perc volt még hátra). Az oktató szerint ezért nem buktathatott volna meg, és hogy már jól vezetek, azzal nincs gond, megkaphattam volna a jogosítványt. Az a vizsgabiztos még dícsért is milyen jól vezettem addig, de mégis megbuktatott. Van itt olyan akit szándékosan buktattak meg többször és miért?
2015. márc. 27. 20:57
 1/6 anonim ***** válasza:
A vizsgáról vizsgalap készül, amin be kell, hogy legyen jelölve miért buktattak meg! Ez nem a szubjektív döntése a vizsgabiztosnak! Ha ezt így hagytad meg is érdemled...
2015. márc. 27. 21:06
 2/6 anonim ***** válasza:

Lefulladás alapvetően csak hibapont, de azonnali bukás is lehet, s ez sajnos a vizsgabiztosra van bízva, hogy értékeli az adott szituációt... ha a lefulladás következtében vészhelyzet alakul ki, vagy feltartod a többi járművet, megbuktathat.

Nem a lefulladás érdekes, hanem a vészhelyzet teremtés, indokolatlan feltartás mint azonnali bukást érő hiba, ott van a vizsgalapon.

Van olyan, hogy a dicséret ellenére is megbuktatják a vizsgázót, bár olyan esetekben általában egyértelmű a tanuló számára is a hiba: pl. elnéz egy kötelező haladási irányt, egyirányú utcában jobb szélről fordul balra, lápaváltáskor rosszul dönt (sárgánál hirtelen fékez, vagy már piroson megy át)

Ismerőseim között vannak olyanok, akik a felsorolt hibákkal buktak.

2015. márc. 27. 21:16
 3/6 anonim ***** válasza:

A vizsgalapot a sikeres vizsga után a tanulónak adja a vizsgabiztos, elteheti emlékbe, nincs már jelentősége.

Sikertelen vizsga után viszont nem kapja meg a tanuló, a vizsgabiztosnál marad...

Fura helyzet, mert ha sikerül a vizsga, meg tudja nézni, milyen hibákat jelölt be a vizsgabiztos, sikertelen vizsga után csak egy szóbeli tájékoztatást kap a vizsgázó a sikertelenség okáról.

Az is lehet, hogy nem egy nagy hiba miatt bukott, hanem sok aprócska vétséget behúzott a vizsgabiztos, s ilyenkor is az a jellemző, hogy kiemel belőle valamit, nem részletez.

Az biztos, hogy a vizsgabiztosok nagyon szabadon dönthetnek, az is lehet, hogy vannak közöttük korruptak, de az mese, hogy százalékosan kötelező nekik buktatni.

Annak viszont van jelentősége a vizsgázó részére, hogy a vizsgabiztos mennyire szigorú, vagy engedékeny, milyen hangulatban van... rossz előjel egy olyan vizsgázó után következni, aki valamilyen oknál fogva felbosszantotta a vizsgabiztost (ez persze a tanuló számára nem biztos, hogy kiderül)

2015. márc. 27. 21:25
 4/6 petizacc ***** válasza:
Csak 2 lefulladás után buktathat meg, ha jól emlékszem!
2015. márc. 27. 21:36
 5/6 Beviz Elek ***** válasza:
Engem nem. Minden vizsga elsőre ment. B, C, E
2015. márc. 27. 22:10
 6/6 anonim ***** válasza:

Engem azzal szívatott, hogy menet közben az aktuális ténykedésemtől független KRESZ-szabályokat kérdezgetett, én simán válaszoltam e 2-3 kérdésre, mire ő: "látom az elmélet jól megy, bár így lenne a gyakorlatban is." Anyàd :)

De végül néhány hiba hosszas kielemezgetése után kinyögte, hogy átenged. Legszívesebben felrúgtam volna, de inkább átmentem a szemközti kocsmába egy sörre.

2015. márc. 28. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!