Íratlan parkolási jogok: Hogyan?
Tegyél le élére állított rekeszeket, oszlopokat lánccal stb.
A trágárságodat nem értem. Én is építettem a saját költségemen parkolót a házam elé. És amikor ezt tettem, tudomásul vettem, hogy közterület, nem is lett volna hozzá jogom, meg is büntethetnek érte, el is bontathatják velem. Mindenesetre bárki használhatja azt.
Ebből a káromkodós kérdésből nem derül ki, hogy mégis hogy lett kialakítva a parkoló.
Lakótelepen általában vannak kialakított parkolók, meglehet nem a bejárta közelében.
Családi házaknál pedig a kapubejárót használhatja az ott lakó parkolóként - ott idegennek csak a tulajdonos engedélyével szabad parkolni, a tulajdonosnak védett parkolóhely a kapubejárója.
Társas házaknál a kivitelező feladata megfelelő számú parkoló kialakítása, ha azt elmulasztja, nem az önkormányzaton kell számon kérni.
Ja! Csak tudod ha van benne 100 ezer forint lakónként akkor már lehet hogy szívod a fogadat...
Egyébként meg tisztában vagyok a törvényekkel, meg mások is tisztában vannak azzal hogy pofátlanok és ha egy kicsit is rájuk fogunk dörrenteni akkor nem fogják csinálni.
Igazad van, hogy ideges vagy, amiért a parkolótokba állnak, de a közterület az közterület, oda az parkol, aki akar. Ordítozhatsz velük, de törvényes módon nem kényszerítheted őket.
Azt esetleg megteheted, hogy az önkormányzattól kérvényezed, hogy a saját pénzen épített parkoló bejáratához kitegyetek egy behajtani tilos, magánparkoló vagy hasonló táblát. Nem sok esélye van ugyan a dolognak, de hátha belemennek.
Gondolom, ekkora munkára, mint a parkolóépítés, csak volt engedély, különben meglehetős büntetés lenne a vége.
az ilyesmit nem szabad verbálisan kommunikálni mert akkor helyzetbe hozod.
node nézzük csak! mindjárt ott egy visszapillantó csere. egy BMWre minimum 100ezer... ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!