Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Íratlan parkolási jogok: Hogyan?

Íratlan parkolási jogok: Hogyan?

Figyelt kérdés
Ha nektek kellett parkolót építeni a házatok előtt, mert az önkormányzat b.....sz...ott ilyet építeni és a szomszéd házak lakói meg oda járnak parkolni mert ők meg szintén b...sznak építeni,akkor milyen módszerekkel lehet a leghatékonyabban elérni hogy a pofátlankodók távol maradjanak. Kíméletes de hatékony módszerek érdekelnének!

2015. febr. 27. 16:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
94%
ismerős :( mellettünk műv kp és gimi van. Télen reggel elmegyek dolgozni, tuti az eltakarított helyemre áll valaki... volt, hogy méteres hófalat szórtam vissza a kocsija köré.
2015. febr. 27. 16:33
 2/12 anonim ***** válasza:
89%
HA magánterület, akkor lezárhatod, ha közterület, akkor az áll oda, aki akar. (Az meg, hogy ott építesz valamit, adott esetben még büntethetö is.)
2015. febr. 27. 16:34
 3/12 anonim ***** válasza:
83%

Tegyél le élére állított rekeszeket, oszlopokat lánccal stb.

A trágárságodat nem értem. Én is építettem a saját költségemen parkolót a házam elé. És amikor ezt tettem, tudomásul vettem, hogy közterület, nem is lett volna hozzá jogom, meg is büntethetnek érte, el is bontathatják velem. Mindenesetre bárki használhatja azt.

2015. febr. 27. 16:35
 4/12 anonim ***** válasza:
85%
Pff sose értettem ezt az én helyem, ha közparkoló, akkor BÁRKI odaállhat. Itt is van egy begyöpösödött nő, elkezdett velünk ordítani, hogy az az ő helye, és mi oda ne álljunk. Nehogy már :D
2015. febr. 27. 17:07
 5/12 anonim ***** válasza:
86%
Egyszerű. Állapodj meg az önkormányzattal a parkolóheky kibérléséről és kerítsd le. Nagyon sokba kerül, de garantáltan jó és törvényes megoldás.
2015. febr. 27. 17:16
 6/12 anonim ***** válasza:
88%
az iratlan parkolási szabályokba az is benne van hogy az utca közterület!igen ami a házad előtt van az is!amit odaépittél az is közterületen van tehát mindenki azt csinál ott amit akar,attól függetlenül,hogy te azt gondolod a tiéd....tényleg amúgy miből jutottál arra a következtetésre,hogy az a tied?rá van irva a neved?!?!?!
2015. febr. 27. 17:40
 7/12 anonim ***** válasza:
57%

Ebből a káromkodós kérdésből nem derül ki, hogy mégis hogy lett kialakítva a parkoló.

Lakótelepen általában vannak kialakított parkolók, meglehet nem a bejárta közelében.

Családi házaknál pedig a kapubejárót használhatja az ott lakó parkolóként - ott idegennek csak a tulajdonos engedélyével szabad parkolni, a tulajdonosnak védett parkolóhely a kapubejárója.

Társas házaknál a kivitelező feladata megfelelő számú parkoló kialakítása, ha azt elmulasztja, nem az önkormányzaton kell számon kérni.

2015. febr. 27. 19:34
 8/12 A kérdező kommentje:

Ja! Csak tudod ha van benne 100 ezer forint lakónként akkor már lehet hogy szívod a fogadat...

Egyébként meg tisztában vagyok a törvényekkel, meg mások is tisztában vannak azzal hogy pofátlanok és ha egy kicsit is rájuk fogunk dörrenteni akkor nem fogják csinálni.

2015. febr. 27. 23:40
 9/12 anonim ***** válasza:

Igazad van, hogy ideges vagy, amiért a parkolótokba állnak, de a közterület az közterület, oda az parkol, aki akar. Ordítozhatsz velük, de törvényes módon nem kényszerítheted őket.

Azt esetleg megteheted, hogy az önkormányzattól kérvényezed, hogy a saját pénzen épített parkoló bejáratához kitegyetek egy behajtani tilos, magánparkoló vagy hasonló táblát. Nem sok esélye van ugyan a dolognak, de hátha belemennek.

Gondolom, ekkora munkára, mint a parkolóépítés, csak volt engedély, különben meglehetős büntetés lenne a vége.

2015. febr. 28. 07:37
 10/12 A kérdező kommentje:

az ilyesmit nem szabad verbálisan kommunikálni mert akkor helyzetbe hozod.

node nézzük csak! mindjárt ott egy visszapillantó csere. egy BMWre minimum 100ezer... ;)

2015. febr. 28. 08:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!