Közterületen egy autó hány napig lehet ideglenesen ki van vonva?
Nem, a kreszben valóban nincs benne, de nem is arra céloztam. Hanem arra, hogy #7-es pontról pontra leírt mindent, te meg tovább értetlenkedsz. Ebből gondoltam, hogy gondjaid lehetnek a tanulással is.
KRESZ vizsgám meg már akkor is volt, amikor még a faterod is csak az ötéves tervben szerepelt. :))
De igen, azt hiszem, pont a KRESZ-ben van benne,
és úgy emlékszem, hogy 10 nap. Annyit lehet a közterületen várni.
Azt meg, hogy utána mit tűrnek el, a helyi rendeletektől is függ.
Én ma láttam egy felcédulázott autót, Rendszám volt rajta, de a rendszámon látszott,hogy a műszakija lejárt.
és igen....
1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet
a közúti közlekedés szabályairól
59 § (3)
(3)361 Azt a hatósági jelzéssel nem rendelkező járművet, amely a közúti forgalomban csak ilyen jelzéssel vehet részt, főútvonalon tilos, mellékútvonalon - közterület-használati engedély nélkül - legfeljebb 10 napig szabad tárolni. Az úton e rendelkezések megszegésével tárolt járművet a rendőrség, a közterület felügyelet, a közút kezelője - a tulajdonos költségére - eltávolíthatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!