Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miket ajánlotok, hogy sikerülj...

Miket ajánlotok, hogy sikerüljön a forgalmi vizsgám? (Tapasztalatok? )

Figyelt kérdés

Sajnos már nem az első lesz, és félek tőle.

2x buktam meg eddig, apróságokon.

Bármilyen tanácsot szívesen fogadok!

18/L

2015. febr. 7. 20:56
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem fog tetszeni amit mondok. Abból indulok ki - hiszen nem ismerlek - hogy a képességeid semmivel sem rosszabbak az átlagosnál. Én már közel 2 millió km - t vezettem, tudom mit beszélek. Bárkit meg lehet buktatni, engem is meghúznának jó eséllyel ha ismeretlenül odaülnék. 30 óra alatt nem lehet megtanulni vezetni, legyen meg a papír, utána jön a neheze, gyakorlatot szerezni az évek során.

Kérdezd meg az oktatód, hogyan lehetne "okosban" elintézni. Lehet, ez Magyarország, elképzelhető, hogy először tiltakozni fog. Ha húzod mint a rétestésztát, megy az idő, a pénz, végül PÁV - ra küldenek, tönkrevágják az önbizalmad.

Ha megvan a papír, türelmes barát, szülő, rokon mellett vezess minél többet, ha csak a sarokig kell menni, akkor is te vezess, és ahogy lehet egyedül menj utakra, ha van rá lehetőség pl. távolabbi rokonokhoz, hosszabbra is. Minél több km, és minél előbb egyedül. Így tanulsz meg vezetni.

2015. febr. 7. 21:16
 2/5 anonim ***** válasza:

Milyen apróságokon buktál?

Az elsővel annyiban értek egyet, hogy 30 óra alatt nem lehet megtanulni sokszor még az alapokat sem, egyén függő, hogy 30, 45, 60, vagy több óra gyakorlás után érdemes megpróbálni a vizsgát, de sokan 30 óra után le akarnak vizsgázni, és felháborodnak, ha nem sikerül.

Az "okosan elintézés" sem működik mindenhol, vannak korrupt vizsgabiztosok, oktatók, de vannak olyan helyek, városok, ahol jobb nem emlegetni a "zsebpénzes" vizsgát.

Meg lehet kérdezni az oktatót, de nem biztos, hogy jól jársz vele.

Ha valóban csak apróságokon buktál el, akkor elég a koncentrációt növelni, plusz nem árt egy kis önbizalom - ígyál meg a vizsga előtt egy kávét, vagy energia italt, egyél MagneB6-ot (bár ezt már hetekkel ezelőtt kellett volna kezdeni), a lényeg a koncentráció.

Ha viszont azonnali bukásokat jelentő hibákat vétettél, ott felmerülhet az is, hogy idő előtt jelentkeztél vizsgára, még nem voltál felkészülve, és a bukás még jobban elbizonytalanított.

Ilyen esetekben a több gyakorlás, a plusz órák segítenek, de sokkal rosszabb a helyzet, mint bukás nélkül gyakorolni

2015. febr. 7. 21:37
 3/5 A kérdező kommentje:

Először a padkát érintettem parkolásnál,másodszor pedig egy kis utcából hirtelen kikanyarodó biciklis miatt.

Valóban elvette az önbizalmam ez a két bukás, de igyekszem visszanyerni.

Nálunk a lefizetősdi szóba sem jöhet, így csak magamra számíthatok a vizsgán.

Köszönöm a válaszokat, írhattok még!

2015. febr. 8. 07:51
 4/5 anonim ***** válasza:
Pròbàlj meg nyugodt maradni. Èn az első vizsgàmon rettentően izgultam, az y-t alig bìrtam megcsinàlni. A màsodikra az esèlytelenek nyugalmàval mentem ès akkor sikerült is.
2015. febr. 8. 20:27
 5/5 KiSeM válasza:
Én mikor vizsgáztam,nem is vettem tudomást arról,hogy mi is a helyzet.Úgy vettem,hogy végre egyedül vagyok,nem pofázik senki,hanem csinálhatom azt amit akarok.Persze nagyon odafigyeltem,de nem izgultam és úgy áltam hozzá kit érdekel ha megbukok.Akkkor még nem vagyok alkalmas akkor még gyakorlok max.Ez az elv a vizsga végéig életben tartott és szerencsére sikerült össz-vissz 2 hibavonalat kaptam.Figyelj oda!Próbálj meg másra gondolni,ne az járjon a fejedbe hogy most megbukok és használd ki a streszt mert akkor jobban figyelsz.Nem kell hajtani ahol lehet menny 50 km/h-val,inkább állj még egy kicsit az elsőbseég adás táblákkal ellátott kereszteződésben mint hogy bizonytalan helyzetbe kilépj a kocsi elé.Ha több tanács kell írj szívesen segítek :)
2015. febr. 9. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!