Hogy lehetne elintézni, hogy egyszer bejussak a mozdonyvezető fülkébe?
Nosztalgiavonatokon szokott lenni ilyen lehetőség időnként, illetve a Vasúttörténeti Parkban is.
Szívességet tevő vasutas az állásával játszik, ha a mozdonyra enged. Ezért nem is nagyon hajlanak rá a fentieket nem számítva.
A MÁV-Nosztalgiánál nem veszik olyan szigorúan ezt, pl. az Àrpád motorkocsival szervezett utakon tuti be tudsz szabadulni a vezérhez.
De a MÁV-Trakciónál csak előre beszerzett utazási engedéllyel (nem olcsó) plusz menetjeggyel mehetsz a gépre. Javaslom, hogy az Index vasútfotós topikjában kérdezz rá a dolgok menetére.
Régen én is felengedtem embereket ha olyan kedvem volt, és nem kiemelt forgalmú állomáson álltunk, de mára ezt elég szigorúan veszik, én is kaptam már pár megjegyzést felsőbb körökből, hogy nem igen kéne...
Ha hivatalosan szeretnéd akkor igényelned kell mozdonyon tartózkodási engedélyt, ez most 5000 körül lehet saccra, illetve ha nem csak egy állomáson akarsz vele felmenni, hanem utazni is, akkor előre be kell jelenteni, illetve a menetjegyet is meg kell venni a távon.
Érdeklődni legkönnyebben amúgy forgalmiban lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!