Megbuktam forgalmi vizsgán (B kategória), mit tanácsoltok?
Nyugodj le, aztán hívd fel az oktatódat és beszéld meg vele, mi is történt... azt követően valószínűleg magadtól is el tudod dönteni, hogyan tovább.
Amit elmondtál, abból nem igazán derült ki, mennyire volt jogos a beavatkozása, ezt mindenképpen meg kell vele beszélned - van olyan, hogy jól vezet a tanuló, de egy hiba miatt mégis megbukik.
Az bizony lehet bukást érő hiba, ha látod, hogy előtted furcsán fészkelődik egy autó, és megfontolatlanul taposol a gázra, de ezt látatlanban mi itt nem fogjuk tudni megítélni, mennyire volt jogos a beavatkozás.
Másik oktatóval nem feltétlenül jársz jobban, a kettőtök meccsét játsszátok le, egy beszélgetés után okosabb leszel.
Itt egyértelműen hibáztál és sajnos pont egy olyan szituációban, ahol pont a rutin hiánya üt ki.
Amikor így szerencsétlenkedik előtted valaki a parkolással akkkor 100-ből 95x nem azért megy vissza, mert téged észrevett, hanem mert béna és nem sikerült kiállnia a parkolóhelyről, ilyenkor stresszel és úgy fog kitolatni eléd, hogy körbe sem néz előtte...
De ezen ne rágódj, mindenki hibázik néha.
Viszont az oktatódat nem értem egyáltalán. A tanulók néha hibáznak, ilyenkor megbuknak. Ez nem is olyan ritka esemény. Hogy ebből miért kell ilyen drámát csinálni az érthetetlen. Pláne nem értem, hogy mit durcázik, ő kvázi most "neked dolgozik". Mond meg neki, hogy te késznek érzed magad, jelentsen be a következő vizsgára, vizsga előtt ha soká lesz vezessetek 1-2 alkalmat és hajrá. Ha ez nem tetszik neki akkor köszönj el tőle és vizsgázz le mással. A vizsgán az oktató már nem oszt nem szoroz, hiszen ha neki be kell avatkozni akkor úgyis megbuktál, ergo tök mindegy ki ül melletted a vizsgán.
Erre az oktatóm azt mondaná, hogy ha én elvárom mástól, hogy segítsék a parkolásomat, elindulásomat, akkor ezt nekem is nyújtanom kell a másik felé, amennyiben ezzel nem akadályozom a mögöttes forgalmat. Azzal, hogy lassítottál, azt a jelzést adtad a másik kocsi felé, hogy segíted az elindulását (éppencsak még a fénykürt hiányzott volna ;) és engem meg is dícsért volna az oktatóm, hogy szép, igazán európai-megoldás :D).
Kvázi megadtad neki az elsőbbséget és elsőbbséget SOSEM VESZÜNK VISSZA!!!
az meg, hogy szegény szerencsétlenkedett... istenem, van ilyen... lehet friss volt a jogsija :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!