Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Megbuktam forgalmi vizsgán (B...

Megbuktam forgalmi vizsgán (B kategória), mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés
Vezettem 40 órát vizsga előtt (30 óra van előírva, illetve 580km, és ez utóbbi csak 40órába fért nekem bele). Jól vezettem végig az órákon, mondta az oktató is, hogy készen állok a vizsgára, én is úgy éreztem. El is jött a vizsga, előtte nagyon izgultam, de mikor elkezdtem vezetni elmúlt szerencsére az izgalmam. Szépen nyugodtan elindultam, vezettem kb. 15 percet - úgy érzem elég jól - a vizsgán, majd jött egy érdekes szituáció... 30-as övezet, megyek 25-el, kb. 30 méterre tőlem látom, h parkolóhelyről tolat ki egy autó. Kijött teljesen az útra, akkor már levettem a lábam a gázról (kb. itt már csak 10m-re voltam tőle), majd már majdnem fékeztem, de erre ő visszament gyorsan a helyére (gondolom meglátott...), tudtam, hogy nekem van elsőbbségem, és láttam, hogy visszamegy, ezért hát ráléptem a gázra, majd úgy 3m-re lehettem tőle, amikor felvillant újra a tolatólámpája, és elkezdett jönni kifelé, na ekkor az oktatóm befékezett. Én azt feltételeztem, hogy a kiálló autós eredetileg azért ment vissza, mert meglátott engem, így nem gondoltam, hogy nekem jönne, ezért én mentem volna nyugodtan tovább, nem fékeztem volna, mert szerintem elkezdett ugyan kijönni, de nem jött volna nekem, megvárta volna, hogy elmenjek. De ezt már sosem tudjuk meg... A lényeg, hogy az oktató befékezett. Ránéztem a vizsgabiztosra (azt gondoltam, hogy itt a vége a vizsgának), de ő csak mosolygott, és mondta, hogy menjünk tovább nincs semmi baj. Nagyon örültem. Majd újabb kb. 5 perc hibamentes vezetés, és egyszer csak azt mondja, hogy húzódjon ki az út szélére, és álljon meg. Megálltam, azt mondta, hogy itt a vége, mert a tanár úrnak kellett belefékeznie (5perccel ez előtt...). Nem értettem, hogy miért akkor állít meg (miért nem akkor már rögtön), és nem is értettem teljesen egyet az indokkal, de akkor olyan ideges voltam, hogy nem is mondtam neki semmit, csak elfogadtam amit mond.(Egyébként azt mondta, hogy ezt leszámítva nagyon jól vezettem!) A lényeg az, hogy utána nagyon mérges volt az oktatóm, azt mondta, hogy nem ezt tanította, meg csalódott, meg ilyenek... És azt mondta, hogy ő csak akkor jön velem legközelebb vizsgára, ha már csukott szemmel is végig mer mellettem ülni egy vizsgaútvonalat, vagy ha ez nem tetszik akkor keressek másik oktatót. Ezt most célzásnak vegyem? Keressek másikat? Vigasztalást vártam volna, helyette lecseszést kaptam. Én úgy érzem, hogy készen állok a következő vizsgára, és se időm se pénzem nincs, hogy még több tíz órát vegyek. Szerintetek mit csináljak, cseréljek oktatót? Abban maradtam vele, hogy majd jelentkezek... Mi a véleményetek, mert egyébként rendes volt végig az órák alatt, meg jól magyarázott (mondjuk néha idegeskedett), de amúgy korrekt volt, számlát is adott mindig. Mit tegyek?

2015. jan. 18. 22:09
 1/5 anonim ***** válasza:

Nyugodj le, aztán hívd fel az oktatódat és beszéld meg vele, mi is történt... azt követően valószínűleg magadtól is el tudod dönteni, hogyan tovább.

Amit elmondtál, abból nem igazán derült ki, mennyire volt jogos a beavatkozása, ezt mindenképpen meg kell vele beszélned - van olyan, hogy jól vezet a tanuló, de egy hiba miatt mégis megbukik.

Az bizony lehet bukást érő hiba, ha látod, hogy előtted furcsán fészkelődik egy autó, és megfontolatlanul taposol a gázra, de ezt látatlanban mi itt nem fogjuk tudni megítélni, mennyire volt jogos a beavatkozás.

Másik oktatóval nem feltétlenül jársz jobban, a kettőtök meccsét játsszátok le, egy beszélgetés után okosabb leszel.

2015. jan. 18. 22:29
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Itt egyértelműen hibáztál és sajnos pont egy olyan szituációban, ahol pont a rutin hiánya üt ki.

Amikor így szerencsétlenkedik előtted valaki a parkolással akkkor 100-ből 95x nem azért megy vissza, mert téged észrevett, hanem mert béna és nem sikerült kiállnia a parkolóhelyről, ilyenkor stresszel és úgy fog kitolatni eléd, hogy körbe sem néz előtte...

De ezen ne rágódj, mindenki hibázik néha.

Viszont az oktatódat nem értem egyáltalán. A tanulók néha hibáznak, ilyenkor megbuknak. Ez nem is olyan ritka esemény. Hogy ebből miért kell ilyen drámát csinálni az érthetetlen. Pláne nem értem, hogy mit durcázik, ő kvázi most "neked dolgozik". Mond meg neki, hogy te késznek érzed magad, jelentsen be a következő vizsgára, vizsga előtt ha soká lesz vezessetek 1-2 alkalmat és hajrá. Ha ez nem tetszik neki akkor köszönj el tőle és vizsgázz le mással. A vizsgán az oktató már nem oszt nem szoroz, hiszen ha neki be kell avatkozni akkor úgyis megbuktál, ergo tök mindegy ki ül melletted a vizsgán.

2015. jan. 19. 06:06
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
ha valóban 10 méterre volt tőled 30km/h környékén és nem fékeztél akkor már az magában érhetett bukást egy szigorúbb vizsgabiztosnál. Egyszerűen nem kellő óvatossággal közelítettél meg egy manőverező járművet. Szimplán azt hitted zsebben van a dolog. Kicsit elszálltál. Van ilyen. Nem az oktatód a hibás amiért lecseszett, igaza lehetett. Hívd fel, vegyél két órát vizsga előtti nap aztán menj vizsgázni és kész
2015. jan. 19. 07:31
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! 2., egyetértek, köszönöm a tanácsot!
2015. jan. 19. 17:01
 5/5 anonim ***** válasza:

Erre az oktatóm azt mondaná, hogy ha én elvárom mástól, hogy segítsék a parkolásomat, elindulásomat, akkor ezt nekem is nyújtanom kell a másik felé, amennyiben ezzel nem akadályozom a mögöttes forgalmat. Azzal, hogy lassítottál, azt a jelzést adtad a másik kocsi felé, hogy segíted az elindulását (éppencsak még a fénykürt hiányzott volna ;) és engem meg is dícsért volna az oktatóm, hogy szép, igazán európai-megoldás :D).

Kvázi megadtad neki az elsőbbséget és elsőbbséget SOSEM VESZÜNK VISSZA!!!

az meg, hogy szegény szerencsétlenkedett... istenem, van ilyen... lehet friss volt a jogsija :)

2015. febr. 25. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!