Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Debrecen, Szabadságtelep...

Debrecen, Szabadságtelep környékén keresek valakit, aki esti órákban tudna segíteni vezetés-gyakorlás céljából?

Figyelt kérdés
2015. jan. 18. 14:40
 1/5 SándorÚr ***** válasza:
annyi de annnyi oktató van, hogy Dunát/Tiszát lehet velük rekeszteni. Menj ki a Vámospércsi úti rutinpályára, szólíts le akár csak 1 oktatót, mondd el mi az eelképzelésed, számlanélkül olcsóért akarnál kicsit rutinozni biztos, hogy már az elsővel megtudsz egyezni, ők is pénzből élnek
2015. jan. 18. 14:59
 2/5 anonim ***** válasza:

Oktató, vezetési karton nélkül, tanulókocsival nem engedi "gyakorolni".

Annak az esélye, hogy egy tanulókocsit rutinellenőrzés miatt leállítanak, igen kicsi, de az oktatók aprópénzért nem kockáztatják az oktatói igazolványukat (azért nem állásukat írok, mert sok oktató csak másodállásban tanít vezetést)

Lehet vannak kivételek, de az oktatók többsége csak hivatalosan hajlandó tanulókocsival gyakorolni - erre megvan a lehetőség a már jogosítvánnyal rendelkezőek esetében is, de nem olcsó.

Más a helyzet abban az esetben, ha nem oktatókocsiról van szó, van jogosítványa, autója a segítséget kérőnek, de szeretne szakember felügyelete mellett gyakorolni - kb 1000 forint/ óra ellenében ezt bevállalják.

Jogosítvány nélküli "nem hivatalos gyakorlás" legfeljebb akkor jöhet szóba, ha az oktató nagyon jól ismeri az illetőt - érthető, hisz neki az oktató igazolványa sokkal többet ér néhány darab ezresnél.

2015. jan. 18. 15:19
 3/5 anonim ***** válasza:

Az előzőekhez annyi kiegészítés, hogy valóban olyan személyt érdemes keresni, akiknek van gyakorlata a vezetés oktatásában, tudja, hogy mire kell figyelni, s ha van a gyakorolni szándékozónak jogosítványa, autója, viszonylag olcsón kaphat is szakembert a gyakorláshoz.

Az teljesen abszurd, hogy egy totál ismeretlennek egy másik ismeretlen átengedje a vezetést azért, hogy az "gyakorolhasson" - túl nagy kockázat mindenféle tekintetben.

2015. jan. 18. 15:27
 4/5 A kérdező kommentje:
Na, szép vagyok :D A lényeget ki is felejtettem: van jogsim, van autóm, csak egyedül még nem vállalkoznék hosszabb távokra - pl. a városközpont, stb.. A környékbeli utcákon már vezettem, de az csak arra jó, hogy az autó kezelésében rutinosabb legyek, mert forgalom, az nincs itt. Ezért gondoltam, hogy ha akad valaki a környéken pár alkalomra, akkor nekem egyszerűbb lenne, persze nem csúcsforgalomban. De persze megoldom egyedül is, ha nem megy mással :)
2015. jan. 18. 16:00
 5/5 anonim ***** válasza:

No így már kerekebb a történet, tudjuk, hogy mit, miért szeretnél :-)

Ilyen esetekre írtam, hogy ezt bevállalják az oktatók, ha nem sajnálod azt az ezrest, de mehetsz ismerőssel is, csak ők nem biztos, hogy úgy figyelnek, és azt figyelik, amit kell, rosszabb esetben összezavarnak, de jobb esetben lehet ez a megoldás a legjobb - viszont képzetlen ismeretlent nem invitálnék a helyedben.

2015. jan. 18. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!