Miért hívják matricának az útdíjat?
Figyelt kérdés
Mindenki csak matricázik. Matrica így, matrica úgy, pedig régóta nincsen semmilyen matrica.2015. jan. 8. 13:03
1/13 anonim válasza:
Mert kb.3 évvel ezelőtt még kikellett ragasztani a kocsi szélvédőjére MATRICA ként 😉
2/13 A kérdező kommentje:
Szerintem megtévesztő is lehet egy külföldinek. Mikor bevezették hogy nincs valódi matrica azt hittem, hogy a benzinkutas csak át akar verni.
2015. jan. 8. 14:07
3/13 anonim válasza:
Az e-mailt sem a postás viszi ki, az e-matricát nem kell kiragasztani.
A nyelv nem mindig követi a formális logikát. No meg sok dolog jelentése változik. Van, amikor márka- vagy tulajdonnevek köznevesülnek.
Pl. itt van a "neckávé" vagy a tájékozottabbaknál a neszkávé. A Nescaféból vettük, s minden liofilizált kávéra mondjuk.
Rengeteg ilyen szót használunk.
4/13 A kérdező kommentje:
az instant kávé, a másik meg a főznivaló
2015. jan. 8. 14:42
5/13 A kérdező kommentje:
Szerintem autópályadíj lenne a megfelelő elnevezés. A matrica az amit a kuponfüzetbe kell beragasztani, szintén a benzinkútnál adják.
2015. jan. 8. 14:45
6/13 anonim válasza:
Vannak emberek, akik az élő fába is bele tudnak kötni.
Legyen akkor "fidesznemzeti éves országos autóút és autópálya használati fizesd meg még egyszer azt, amiért már az üzemanyagárban is kifizettél, elektronikusan regisztrált díj" a neve.
7/13 anonim válasza:
Azért, mert nem kapsz érte autópályát. Autópályadíjnak akkor hívnánk, mint például a vízdíjat.
8/13 anonim válasza:
Utolsó,ez nagyon jó!!!!!szakadtam a röhögéstől!!!A kérdezőnek meg csak annyit hogy azért hívják matricának,mert ha nem így hívnák nem tudnád feltenni ezt a kérdést,hogy miért hívják matricának!
9/13 A kérdező kommentje:
Akkor lehetne például autópályajegy vagy autópályabérlet.
2015. jan. 8. 17:35
10/13 anonim válasza:
Az sem jó. Legfeljebb társbérlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!