Gépjárművezetői kártyát ki lehet állíttatni GKI vizsga nélkül is?

Fórumokon itt ott azt olvastam hogy csak teherautókhoz buszokhoz kell vizsgázni. Lehetőségem lenne sárga villogós autóval kísérőnek menni túlsúlyos kamionokat kisérgetni, viszont azt mondta a sofőr akit kisérnék hogy kell Gépjárművezetői kártya. Ezt a kártyát ki állíttathatom GKI vizsga nélkül is? konkrétan nem találtam neten róla semmit, hiába barátom a google. Egyik helyen azt írják a kártyát a GKI vizsgával adják a másik helyen meg ki lehet. Valaki esetleg tud erről valamit?
.......................................................
nos alapok egyes . van jogsi : b c e kategoria
mindent tgk vezetőnek ma már kell legyen söför digitális tachograf kártyája ,ez a soför munka tevékenységét igazolja vezetés állás pihenés !
gki ez egy kulön tanfolyam a szabályokrol megint csak a soförnek kell ez egy igazolvány c e d -kategoriásoknak.
páv 1 2 3 megint sofört érinti ez neked nem kell ugy szintén .
amit az illető mondot szerintem egy nagy butaság , van a menetlevél beirja kisérő személy adatai és ennyi.
vagy max egy papirt te ott vagy mint gépkocsi kisérő személy a cégnek melozol.
de mivel b c d jogsid nincsen igy nem hiném érintene téged a sofőr kártya vagy a gki....mond meg neki szedje magát össze :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!