Vadászgéppel lehet civilként repülni?
Úgy értem, hogy veszek egy vadászgépet mint magánszemély. Ezzel Magyarországon lehetne repülni?
Másfelől: a vadászgépekre képzést csak a honvédségnél lehet elvégezni, esetleg van-e ilyesmi tanfolyam?
A kérdés (sajnos :D) elméleti.
Lehet, ha van rohadt sok pénzed, és megfelelő ismeretséged.
Bochkor Gábor (a régi Bumerángban az egyik csávó) pl nem katona, és tud vadászgéppel repülni, de külön az akkori honvédelmi minisztertől kapott engedélyt a kiképzésre, ha jól emlékszem (egészen véletlenül barátok voltak, állítólag).
De ha van elég pénzed, bármi lehetséges. De tényleg...
Igen és nem.
Régebbi vadászgéped, ami muzeális értékű - pl egy Spitfire birtokolhatsz és vezethetsz is ( természetesen fegyverek nélkül :) ).
Ellenben egy Eurofighter-t vagy F-22 Raport még fegyverzet nélkül sem vásárolhatnál mint magászemély, hiába perkálnád ki a pénzt érte. Bizonyos haditechnikai eszközökre egy sereg szabályzás létezik és nem lehet csak egyszerűen megvásárolni őket.
Jó, mondjuk egy Typhoon-t vagy egy F22-est valószínűleg nem birtokolhatnék, de esetleg egy F-16-ost? Az azért nem mai gép. Természetesen fegyverek nélkül.
Felszállásoknál engedélyt is kéne kérni vagy mi?
Felszállásoknál engedélyt is kéne kérni
vagy mi?
van még hülye kérdés?
Van. Válaszolni nem tudsz? Valószínűleg nem tudom, azért kérdeztem. Van még egyéb hasznos megjegyzésed? Várjá', ne is mondd, mert úgyis leszarom.
Értelmesen kérdeztem, ha nem tudsz válaszolni, menj máshova trollkodni.
Ja azért Bocsit ne soroljuk vadászpilóták közé. Tudtommal csak Jak-52-es képzésig jutott, meg egyszer beültették MiG-29-esbe is de ott nem ő volt a pilóta. De tény hogy kell ismeretség, és szponzor hozzá.
Egy F-16-os szintű géppel az a gond, hogy brutálisan sokat fogyaszt, nem kevés összegbe kerülne deaktiválni a főbb rendszereit, és be kellene építeni a polgári repülésben használatos eszközöket is. Plusz magára a gépre is kellene engedély, hogy egyáltalán repülhet mint civil gép.
És akkor ott van, hogy te nem vagy pilóta, és esélytelen hogy szerezz több 100 vagy 1000 repült órát ilyen géppel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!