Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Milyen tanfolyamot kell...

Milyen tanfolyamot kell elvégeznem, hogy furgonnal fuvarozhassak vállalkozóként? Ill milyen papírok kellenek?

Figyelt kérdés
Jogsi van, pénz van és diplomája is lenne, aki vállalkozást indítaná. Úgy tudom, nem kell tanfolyam, ha diplomás az illető.

2014. okt. 25. 20:08
 1/7 anonim ***** válasza:

??????????

Ez nekem most túl sok.

Tehát egy furgonról, ergo egy B-s kisautóról van szó.

Kell hozzá egy B-s jogsi.

Aztán attól függ, hogy hol és miként akarsz elhelyezkedni, kell árufuvarozói, és a többiek.

Pénz van?

Akkor meg minek ilyen munkát akarsz?

Diploma?

Hogy jön ez ide?????????????????????????????????

Ha valaki a legtöbbet érő diplomát is megszerzi (lásd orvos), de nincs jogsija, akkor sem tud egy piti kis furgonnal fuvarozást vállalni.

A kettő szezon és fazon!!!!!!

A vállalkozás meg megint más.

Kft? Magán vállalkozás? Bt? Mit vagy kit, miket és kiket akarsz "fuvarozni"?

Hány éves vagy?

2014. okt. 25. 20:36
 2/7 A kérdező kommentje:

""""""""Tehát egy furgonról, ergo egy B-s kisautóról van szó. """"""""

IGEN

""""""""""Kell hozzá egy B-s jogsi. """""""""

Én vezetném, nekem C-s van, eddig én is eljutottam, nem is értem, miből gondolod, hogy itt tartok. nyilván lököttnek hiszel, azért gondolsz ilyet.

""""""Aztán attól függ, hogy hol és miként akarsz elhelyezkedni, kell árufuvarozói, és a többiek. '"""""""""""

Van GKI kártyám, de erre speciel nem kell, csak 3,5 felettire kell, a GKI kártya a fuvarozási engedély utódja, de az már megszült. az csak arra való, hogy alkalmazottként, a jogosítvány mellett munkát vállalhatok fuvarozó cégnél, aki szállítmányozással foglakozik a közúton. tehát a gépkocsit vezető személynek kell ez a kártya és nem a vállalkozónak.

Pénz van?

Akkor meg minek ilyen munkát akarsz?

semmi máshoz nem értek, mert elavult a tudásom és már nem is akarok akkorát kockáztatni, legfeljebb kiszállok belőle, ha nem megy, pár milla bukóval.

nem munkát akarok vállalni alkalmazottként, arra képtelen lennék, 23 éves korom óta nem voltam alkalmazásban, hanem akarok egy 9 millás furgont venni készpénzért és azt, azzal szeretnék fuvarozni pénzért. nem is kell sok jövedelem belőle, csakhogy értelmesen eltöltsem az időmet.

Diploma? Hogy jön ez ide??????

a vállalkozás indításához kell kérni KPM (NKH) tól engedélyt és ennek az egyik feltétele a 3ból, hogy sikeres tanfolyamot végezzek el. Azt nem tudom, hogy a furgonra kell-e ilyen tanfolyam, de azt biztosan tudom, hogy a nagyobb kocsikra kell. Ill. azt nem tudom biztosan, hogy bármilyen diploma megléte elegendő és nem kell tanfolyam sem. Tudom, hülyén hangzik, de azt hiszem így van. nekem nincs dipim, de asszonynak van, amúgy is az övé lenne a vállalkozás, én az alkalmazott lennék, aki vezeti a furgont.

Hogy jön ez ide??????

erre a tevékenységre kell a KPM engedélye és csak az engedély birtokában adják ki a vállalkozásra a tevékenységit a kormányhivatalnál, azt hiszem így van

A vállalkozás meg megint más.

Kft? Magán vállalkozás? Bt? Mit vagy kit, miket és kiket akarsz "fuvarozni"?

a kérdésben benne van, hogy vállalkozó lennék, ill nem én lennék a vállalkozó, hanem a nejem, ahogy az előbb írtam is, akinek a dipija megvan, ill én amúgy se lehetnék vállakozó.

Hány éves vagy?

49

2014. okt. 25. 21:28
 3/7 anonim ***** válasza:

Ezt én sem tudom, hogy 3.5 tonna alatt szükséges-e közúti árufuvarozó vállakozói tanfolyam elvégzése,felette egyértelmű. Szerintem a diploma sem szükséges, ismerek pár fuvarozót, egyiknek sincs.

Talán ebben megtalálod a megoldást, én lusta voltam átnyálazni:

[link]

2014. okt. 26. 02:44
 4/7 A kérdező kommentje:

2 kérdés van itt feltéve:

- 3.5 tonna alatt szükséges-e közúti árufuvarozó vállalkozói tanfolyam elvégzése, ha valaki vállalkozni akar fuvarozóként, de csak furgonnal

- szükséges-e közúti árufuvarozó vállalkozói tanfolyam elvégzése, ha a vállalkozónak van diplomája

2014. okt. 26. 05:06
 5/7 anonim ***** válasza:

"szükséges-e közúti árufuvarozó vállalkozói tanfolyam elvégzése, ha a vállalkozónak van diplomája"

A közúti árufuvarozás teljesen más mint egy diploma.

Miből van a leendő vállalkozónak diplomája?

Tanár?

Orvos?

Ügyvéd?

Informatikus?

Vegyész?

Semmi köze egy diplomához, annak, hogy valaki fuvarozni, vagy vállalkozni akar.

Szerinted a sok kényszer vállalkozó, illetve fuvarozó, rendelkezik egyetemi végzettséggel????

Hát nem!!! (Tisztelet a NAGYON-NAGYON kevés kivételnek!!!!)

Egy diploma 5 év, plusz a gyakorlat.

Egy közúti árufuvarozói tanfolyam, meg.......

Valahogy nem érted ezt az egészet.

Ha pl. valakinek van egy orvosi diplomája, attól még nem kapja meg B, meg C, meg D meg plusz E vizsgáját, azzal szemben akinek csak 8 általánosa van.

Lehet egy sebész is, "csak" egy B kategóriás jogsival, és lehet egy 15-ször bukott emberke is minden kategóriával "megáldott" ha azt ki tudta fizetni, vagy valaki ki tudta fizetni helyette!

Tehát röviden, az árufuvarozói SEM diplomától függ, egy vállalkozás indítása sem!

2014. okt. 27. 20:06
 6/7 anonim válasza:

1. 3,5 tonna alatt nem kell tanfolyam már pár éve, a diploma az nem ide kell :)

2. Cég vagy EV kell, és a kocsira felelősség biztosítás.

Aztán go!!

2014. okt. 29. 15:25
 7/7 A kérdező kommentje:
be sr kell jelenteni a NKH-nak?
2014. okt. 29. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!