Lehet kresz vizsgára menni igy?
Én úgy emlékszem, hogy csak a személyi kell.
Ha kell lakcímkártya is, akkor fénymásolat nem fogadható el helyette. Egyébként a lakcímkártyát azonnal megcsinálják az okmányirodában, tehát nem nehéz pótolni.
Fénymásolatot semmilyen okmányról nem fogadnak el semmilyen hivatalos ügyben, de vizsgára elvileg nem szükséges lakcímkártya, ha magyar állampolgár vagy.
Viszont én biztosra mennék, és tényleg megcsináltatnám, nehogy szívás legyen.
Honnan tudjam, hogy ők miért kérnek helyrajzi számot?
Nemrég voltam ilyen ügyben Okmányirodában (igaz én tartózkodási helyet jelentettem be), és 15-ször elmondta a nő, hogy helyrajzi szám nélkül vissza ne menjek, amikor kértem a bejelentő űrlapot.
Hát akkor gyökerek az okmányirodában...
Egyébként az megint más kérdés, hogy új cím bejelentésénél kérnek-e helyrajzi számot, ha csak egy elhagyott lakcímkártyát kell pótolni a régi adattartalommal, akkor biztosan nem kérnek semmit, mert az a kártya csak egy kivonat a népességnyilvántartásból.
Nekem sem kellett helyrajzi szám :)
Kitöltöttem a nyomtatványt, az alapján bevitték a rendszerbe a címemet, és igazolnom kellett, hogy én milyen jogcímen lakom ott. Mivel akkor vettem a lakást, így az adásvételi szerződést mutattam be.
Amikor másnál laktam, ott pedig az ő aláírása kellett még.
De ha csak elhagytad, akkor benne van minden a rendszerben. Egyébként fel is hívhatod őket és akkor pontosan elmondanak mindent, hogy esetleg kell-e magaddal vinni valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!