Forgalmi vizsgán szokás pénzt adni a vizsgabiztosnak?
Nem szokás, ezt hívják úgy, hogy vesztegetés...
3 lehetőség áll fenn, ha megpróbálod:
1., Azonnal megbuktatnak, amiért megpróbáltad
2., Elfogadják a pénzt és *kicsit* elnézőbbek lesznek, de ha béna vagy ugyan úgy megbuksz
3., Átengednek, ha korrupt a vb
Én a korrupcióval még nem megfertőződött időkben vizsgáztam, tehát pénzt nem adtam, mégis hibátlanul átmentem. Elég szomorú ha ma ez másképp megy. Lehet hogy ez is növeli a közlekedési balesetek számát.
"Hé tesó, aggy má egy állami nyelvvizsgát is, meg egy orvosi diplomát, úgyis orvoshiány van idehaza!"
nem tudom, iért kell bántani a kérdezőt. Nem volt ég ilyen helyzetben, nem tudja, mi a szokás.
Nálunk ilyet nem szokás csinálni.
Egy pénztárosnak kell plusz pénzt adni amiért beírta a gépbe a cuccaidat?
Egy tanárnak kell adni pénzt minden év végén?
Nem tudom, honnan vetted ezt?
Neki is van fizetése és kész.
Most TE adsz neki egy 10-est, meg még a többi 5-6 egy nap folyamán.
Aztán ezt számold át egy hónapra.
Mire fel kapná?
Azok szoktak borítékhoz nyúlni akik reménytelenek, és így akarják megvenni a jogsit.
Ha nagyon kedveskedni akarsz, akkor veszel egy virágcsokrot (ha nő) illetve egy pezsgőt (ha férfi a vizsgabiztos), miután levizsgáztál. Vagy valami hasonlót.
Nálunk úgy hallottam, emiatt vettek őrizetbe egy srácot "vesztegetés" vádjával.
Mert hát ugye milyen tisztességesek a vizsgabiztosok, rokonoknál hibapont nélkül átmegy mind, ismeretlennél pedig pofára. Legalábbis itt.
Régebben pedig ő is kérte a 10-est borítékban...
Én elsőre átmentem, pedig "sem rokona, se nem ismerőse nem vagyok senkinek". :)
Jól kell vezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!