Vagy ez egy autó reklámnak felel meg és csak akkor rakathatom fel,ha engedélyem van már a jelen példakép alapján a MOBIL1-től GoPro-tól,HANKOOK-tól és a többitől akiknek a logója az autón szerepel?
És mi a helyzet azzal,ha pl egy ilyen neten vásárolt :
Monster Energy matricát felragasztok az autóra,az járhat valamilyen jogi következménnyel pl: beperelhetnek,mert engedély nélkül reklámozom őket? (amúgy megjegyezném nem egy autón,motoron láttam már ilyen és hasonló matricát és szerintem senki nem kért rá engedélyt vagy bármit.)
Nyugodtan rakhatsz rá márkaneves matricákat. Beperelni senki nem fog az ingyenreklám miatt.
2014. szept. 15. 10:36
2/6 anonim válasza:
Semmi gond nem lesz, ingyen reklám miatt tényleg nem szoktak kukacoskodni a cégek :D
2014. szept. 15. 10:41
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Tehát akkor a márkanevek/logók mehetnek nyugodtan és ha én komplett le akarok másolni egy versenycsapat dizájn-ját az is mehetne,vagy az már más téma?
2014. szept. 15. 11:02
4/6 anonim válasza:
Senki sem fog vele foglalkozni.
2014. szept. 15. 11:14
5/6 anonim válasza:
Hogy foglalkoznak-e vele, egy dolog, de milliós per lehet belőle, ha mégis. Nem igaz, hogy az ingyenreklám nem izgatja a jogtulajdonost.
2014. szept. 15. 13:43
6/6 anonim válasza:
Ezek mind bejegyzett védjegyek, a tulajdonos engedélye nélkül sehol sem használhatod őket. Nyilván a legtöbb cég inkább az ingyenreklámot látja benne, de ha egyszer felcsavarodsz a fára, lehet,hogy hirtelen megváltozik az álláspontjuk. (Pl. olajcégekkel és légitársaságokkal is előfordult már, hogy amint eltűntek a rendőrök, rögtön levakarták a cégjelzéseket a hírnevüket féltve.) Szóval szerintem okvetlenül papírozd le.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!