Mit tudtok az új kresz változtatásról? Mi az, hogy gyerek ki vagy beszállása közben a szembe jövő járművek nem haladhatnak el a busz mellett? Ha a szembe lévő sávba rakja ki az embereket a busz akkor nekem is meg kell állnom mikor az én sávom tiszta?
Ahogy előző írja.
Tiszta sor.
Hogy miért így rendelkezik a KRESZ. az gondolom abszolut
egyértelmű. Én se szeretek megállni, de ez nem aza
helyzet.
És ha a busznak van buszmegálló kiépítve ahova le tud húzódni? Akkor is mind a kettő irányból meg kell állnia a forgalomnak? Vagy csak akkor ha az úttesten kényszerül megállni mint a rosszabb buszmegállóba?
Valamint az is érdekes, hogy a busz hátulján táblával kell jelezni, hogy mely buszoknál lép érvénybe ez a szabály (a kisgyerekre figyelmeztető táblára gondolok).
Előre nem teszi kitelezővé a szabály a táblát, így a szembejövő nem is láthassa, hogy annál az adott busznál mi a helyzet... Vagy csak én látom rosszul? :)
1/1975 (II.5.)KPM-BM együttes rendelet
20.§
(6)168 „Gyermekszállítás” (160/a. ábra): a gyermekeket szállító autóbusz vagy az iskolabusz elején és hátulján elhelyezett legalább 40x40 cm méretű fényt kibocsátó vagy megvilágított tábla az álló jármű környezetében gyermekek közlekedésére figyelmeztet. Az így megjelölt
a) úttesten álló autóbuszt - a gyermekek be- és kiszállásának az autóbusz mindkét oldali első és hátsó irányjelzőjének egyidejű működtetésével jelzett időtartamában - kikerülni, és
b) autóbusz mellett - a párhuzamos közlekedésre nem alkalmas úttesten - elhaladni
tilos.
Talán nem elmélkedni kellene, hanem elolvasni a hatályos kreszt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!