Van B kategóriás jogosítványom, ha T kategóriát meg akarom csinálni (Fekete rendszámos traktor+2 pótkocsi) végig kell e menni az egészen vagy elég a gyakorlati része?
"A B jogosítványba beletartozik a T, legalábbis az én jogsimon mindkettő ott van."
Ez részben igaz, mert a B vel jár a T is, de teljesen más korlátozási kóddal. A B ketegóriához alapból a 185-ös kódú T jár, ami mezőgazdasági vontató és könnyű pótkocsi, míg a "nagy" T hez 187-es kód jár: mezőgazdasági vontató pótkocsival.
Az a helyzet, hogy így csak piros rendszámos könnyű pótot húzhatsz.
Na mármost ahol én nyaranta melózom(csak B-s jogsim van), ott van piros és fekete rendszámos traktor is. Én általában piros rendszámossal dolgozom. A potkocsik(mind 2 tengelyes nehéz) közül viszont csak egyen van műszaki, így rendszám is. A tapasztalat az, hogy a rendőrök sem tudják pontosan a szabályokat, csak arra kell vigyázni, hogy 2-őt azért ne húzz.
De ez vidéken van, máshol lehet, hogy más a helyzet, meg munkáltatótól is függ, hogy mit enged/mit vállal be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!