Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hány kilométert jártok az...

Hány kilométert jártok az autótokkal a tankolásig, miután kigyullad az üzemanyag visszajelző lámpa?

Figyelt kérdés
Nálam ez úgy van, hogy hiába tudom, hogy még mehetek pár tíz kilométert, miután világítani kezd a lámpa, megyek a kútra. 5-10 km után már nagyon aggódok, hogy leáll a kocsi. Viszont van ismerősöm, aki lazább, és jár úgy időnként, hogy leáll az autója az út szélén, és akkor gyalogol a kútra a kannával. Szerintetek hány km az ésszerű? Mikor még felesleges parázni?
2014. aug. 26. 22:49
 1/8 anonim ***** válasza:
73%
Autofuggo, hogy mikor gyullad ki a tartalekot jelzo lampa. En speciel akar 100-120 km-t el tudok meg menni az elso felvillanas utan, igaz, sokat segit a napi kilometerszamlalo meg a fogyasztasmero abban, hogy mennyi lehet meg hatra.
2014. aug. 26. 23:21
 2/8 anonim ***** válasza:
36%

Lehet én gondolkodom rosszul, de a világító jelzésnél 2000-ért tankolni hetente az ugyanaz, mint egy teletankolt autóba tankolni 2000-ért hetente.. Csak az egyik mégis tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés.

Én negyed alá sem nagyon szoktam engedni,azt sem tudom mikor világított utoljára a visszajelző :D

2014. aug. 27. 00:02
 3/8 anonim ***** válasza:
51%

Én nem szoktam negyed alá engedni a tankot, mert néha beesik egy "azonnal menni kell" szituáció és akkor már nem akarok azzal vacakolni, hogy tankolni kelljen és menjen vele az idő.

Amikor kényelmes telenyomom és kész.

2014. aug. 27. 07:46
 4/8 anonim ***** válasza:
63%
Miér kell megvárni hogy annyira kifogyjon? Ha hamarabb tankolsz akkor is pont annyit fogyaszt az autó.
2014. aug. 27. 07:50
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, bár nem azt kérdeztem, hogy ez mennyire praktikus:) A km tól-ig érdekelt volna. Viszont feleslegesen meg nem szeretek izgulni. A családban 3 autó van, az enyémet nem használom minden nap, tehát nem járhatok úgy, hogy menni kell és nincs mivel a kevés üzemanyag miatt. Amelyikkel járunk rendszeresen, abban mindig van üzemanyag bőven. Benzinkút meg a településnek csak azon a részén van, amerre nem igen járok, tehát nem esik útba a kút, hanem meg kell tervezni egy külön úttal, ha tankolni szeretnék. Nem akartam hosszasan magyarázkodni, csak kérdeztem, bár tudom, hogy nem mindenhol ugyanazok a szokások. Az 1-est miért pontoztátok le? Egyedül ő válaszolt a kérdésre....
2014. aug. 27. 11:18
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
az utolso kerdesedre a valasz: mert tele van az oldal idiotakkal, azert. ne is nezd a %-okat, teljesen ertelmetlen a tizeneves trollkodo hulyegyerekek miatt.
2014. aug. 27. 11:28
 7/8 anonim ***** válasza:

Én 1/3 tanknál már teletankolom megint (1x láttam világítani a lámpát amikor megvettem , azóta 1x sem). Én úgy sem mennék kevesebbet az autóval ha világítana a lámpa(valaki ha tele a tank akkor többet autózik).

Télen még 1/3 felett teletankolom, ki tudja mikor akadok el vagy ragadok az autóban.

2014. aug. 27. 14:16
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Ahány autó, annyiféle. Kamionokkal van több tapasztalatom, de még azonos típusnál is eltérő. 870 literes DAF 90 literrel lehörgött a kollégámnak, más ugyanolyannal még elment a kútig kevesebb gázolajjal. 1125 literes Volvóval mentünk úgy, hogy 0 liter, 0 km - t írt a műszer, még kb. 30 kilométerre volt kút, és elértük. Ugyanilyen típussal, 30 literrel még felálltam a rostocki kompra, jó meredek rámpán. Mondjuk a babszem a helyén volt.

Nem érdemes kicentizni, a személykocsim, ha 100 km - nél kevesebbre elegendő üzemanyagot ír, akkor televágom. Kamionnal 100 liter alá nem szívesen engedem, könnyebben bele is dermed télen ha alacsony a szint.

2014. aug. 27. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!