Hány kilométert jártok az autótokkal a tankolásig, miután kigyullad az üzemanyag visszajelző lámpa?
Lehet én gondolkodom rosszul, de a világító jelzésnél 2000-ért tankolni hetente az ugyanaz, mint egy teletankolt autóba tankolni 2000-ért hetente.. Csak az egyik mégis tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés.
Én negyed alá sem nagyon szoktam engedni,azt sem tudom mikor világított utoljára a visszajelző :D
Én nem szoktam negyed alá engedni a tankot, mert néha beesik egy "azonnal menni kell" szituáció és akkor már nem akarok azzal vacakolni, hogy tankolni kelljen és menjen vele az idő.
Amikor kényelmes telenyomom és kész.
Én 1/3 tanknál már teletankolom megint (1x láttam világítani a lámpát amikor megvettem , azóta 1x sem). Én úgy sem mennék kevesebbet az autóval ha világítana a lámpa(valaki ha tele a tank akkor többet autózik).
Télen még 1/3 felett teletankolom, ki tudja mikor akadok el vagy ragadok az autóban.
Ahány autó, annyiféle. Kamionokkal van több tapasztalatom, de még azonos típusnál is eltérő. 870 literes DAF 90 literrel lehörgött a kollégámnak, más ugyanolyannal még elment a kútig kevesebb gázolajjal. 1125 literes Volvóval mentünk úgy, hogy 0 liter, 0 km - t írt a műszer, még kb. 30 kilométerre volt kút, és elértük. Ugyanilyen típussal, 30 literrel még felálltam a rostocki kompra, jó meredek rámpán. Mondjuk a babszem a helyén volt.
Nem érdemes kicentizni, a személykocsim, ha 100 km - nél kevesebbre elegendő üzemanyagot ír, akkor televágom. Kamionnal 100 liter alá nem szívesen engedem, könnyebben bele is dermed télen ha alacsony a szint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!