Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Most akkor kötelező a láthatós...

Most akkor kötelező a láthatósági mellény nappal lakott ter. Kívül vagy sem?

Figyelt kérdés

Amikor megvettem a biciklit akkor utánanéztem a neten meg a kerékpárüzletben is ki volt rakva hogy csak éjszaka és korl. látási viszonyok között kötelező a viselete lakott ter. kívül.

De ma igazoltattak a rendőrök és számon kérték rajtam hogy miért nem viselem( egyébként a táskámban volt), én mondtam neki hogy én a fentieket tudom, de ő azt állította hogy viselnem kell.Szerencsére csak figyelmeztetett mert nálam volt és felvettem. Most akkor kinek van igaza?

Illetve tudnátok linkelni egy jogszabályt hogy kinyomtasam és magamnál tartsam az ilyen esetekre?

2014. aug. 9. 21:10
1 2
 11/17 Alex Fly ***** válasza:
A fakabát tudta rosszul -vagy csak szivózott veled. Ha mindnáron ragadzkodik a téveszméihez, két dolgot tehetsz: vagy ráhagyod és felveszed azt a szájonvágott mellényt, vagy nem fogadod el a büntetést és ragaszkodsz a szabálysértési feljelentéshez aztán majd a bíróságon magyarázhatja, mikor is kötelező -de ezt csak abban a esetben, ha biztos vagy abban, hogy minden teljesen szabályos, különben talál máva büntetnivalót.
2014. aug. 10. 10:39
 12/17 A kérdező kommentje:
Átolvastam a 7. válaszoló által leírt 228/2012-es kormányrendeletet és abban írják le ezt hogy éjszaka csak ebben lehet közlekedni, de a nappali közlekedésről nem esik szó, hogy kell-e viselni. erre talán hivatkozhat a rendőr.
2014. aug. 10. 10:52
 13/17 Alex Fly ***** válasza:
Ami nincs a rendeletben, arra nem hivatkozhat még a rendőr sem. Ugyanilyen alapon az autóvezetőkön is számonkérhetné a qkásmellényt, bukósisakot, mélytengeri búvárruhát, holdséta-szkafandert, &c. pusztán azért, mert a KRESZ/KÖHÉM egyiket sem írja? Az ő dolga a hatályos szabályok betartatása, nem pedig a szabályalkotás. Ha sokat kekeckedik, ott a jelvényszáma, aminek alapján jelenteni lehet a hatásköre túllépését a feletteseinek -habár a te esetedben azzal, hogy (feleslegesen) felvettél egy mellényt arra a pár száz méterre, amíg elmentél mellőle, megúsztál egy esetleges 10-30000 forintos bírságot a nem működő lámpa miatt (az már más kérdés, hogy fényes nappal azért sem bírságolhat)...
2014. aug. 10. 12:41
 14/17 anonim ***** válasza:

"Átolvastam a 7. válaszoló által leírt 228/2012-es kormányrendeletet és abban írják le ezt hogy éjszaka csak ebben lehet közlekedni, de a nappali közlekedésről nem esik szó, hogy kell-e viselni. erre talán hivatkozhat a rendőr."

Itt jön az a tévésen fordított tétel, mely szerint a kivétel erősíti a szabályt.

Ami nem tilos az szabad. Azért nem ír a kresz arról, hogy tiszta időben, jó látási viszonyok mellett kell, vagy nem kell, ezt a belátásodra bízza. Nem tiltja meg, s nem írja elő.

2014. aug. 10. 13:05
 15/17 anonim ***** válasza:
37%
Ez is akkora marhaság, már az embert nem is hagyják élni, lassan már golyóálló mellényt is kell viselned ha el akarsz menni sétálni, sőt sétaadót. A rendőrnek meg be kell nyalni, szép kis világ.
2014. aug. 12. 14:00
 16/17 anonim válasza:
És mi a helyzet éjszaka lakott területen belül? Ott is kell a mellény???
2014. aug. 23. 23:56
 17/17 anonim ***** válasza:

És mi a helyzet éjszaka lakott területen belül? Ott is kell a mellény??? - az előző oldalon ott van a rendelet szövege erről. Nem kell.

Személyes vélemény: erősen ajánlott

2014. aug. 24. 00:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!