Most akkor kötelező a láthatósági mellény nappal
lakott ter. Kívül vagy sem?
Figyelt kérdés
Amikor megvettem a biciklit akkor utánanéztem a neten meg a kerékpárüzletben is ki volt rakva hogy csak éjszaka és korl. látási viszonyok között kötelező a viselete lakott ter. kívül.
De ma igazoltattak a rendőrök és számon kérték rajtam hogy miért nem viselem( egyébként a táskámban volt), én mondtam neki hogy én a fentieket tudom, de ő azt állította hogy viselnem kell.Szerencsére csak figyelmeztetett mert nálam volt és felvettem. Most akkor kinek van igaza?
Illetve tudnátok linkelni egy jogszabályt hogy kinyomtasam és magamnál tartsam az ilyen esetekre?
A fakabát tudta rosszul -vagy csak szivózott veled. Ha mindnáron ragadzkodik a téveszméihez, két dolgot tehetsz: vagy ráhagyod és felveszed azt a szájonvágott mellényt, vagy nem fogadod el a büntetést és ragaszkodsz a szabálysértési feljelentéshez aztán majd a bíróságon magyarázhatja, mikor is kötelező -de ezt csak abban a esetben, ha biztos vagy abban, hogy minden teljesen szabályos, különben talál máva büntetnivalót.
2014. aug. 10. 10:39
12/17 A kérdező kommentje:
Átolvastam a 7. válaszoló által leírt 228/2012-es kormányrendeletet és abban írják le ezt hogy éjszaka csak ebben lehet közlekedni, de a nappali közlekedésről nem esik szó, hogy kell-e viselni. erre talán hivatkozhat a rendőr.
2014. aug. 10. 10:52
13/17 Alex Fly válasza:
Ami nincs a rendeletben, arra nem hivatkozhat még a rendőr sem. Ugyanilyen alapon az autóvezetőkön is számonkérhetné a qkásmellényt, bukósisakot, mélytengeri búvárruhát, holdséta-szkafandert, &c. pusztán azért, mert a KRESZ/KÖHÉM egyiket sem írja? Az ő dolga a hatályos szabályok betartatása, nem pedig a szabályalkotás. Ha sokat kekeckedik, ott a jelvényszáma, aminek alapján jelenteni lehet a hatásköre túllépését a feletteseinek -habár a te esetedben azzal, hogy (feleslegesen) felvettél egy mellényt arra a pár száz méterre, amíg elmentél mellőle, megúsztál egy esetleges 10-30000 forintos bírságot a nem működő lámpa miatt (az már más kérdés, hogy fényes nappal azért sem bírságolhat)...
2014. aug. 10. 12:41
14/17 anonim válasza:
"Átolvastam a 7. válaszoló által leírt 228/2012-es kormányrendeletet és abban írják le ezt hogy éjszaka csak ebben lehet közlekedni, de a nappali közlekedésről nem esik szó, hogy kell-e viselni. erre talán hivatkozhat a rendőr."
Itt jön az a tévésen fordított tétel, mely szerint a kivétel erősíti a szabályt.
Ami nem tilos az szabad. Azért nem ír a kresz arról, hogy tiszta időben, jó látási viszonyok mellett kell, vagy nem kell, ezt a belátásodra bízza. Nem tiltja meg, s nem írja elő.
2014. aug. 10. 13:05
15/17 anonim válasza:
Ez is akkora marhaság, már az embert nem is hagyják élni, lassan már golyóálló mellényt is kell viselned ha el akarsz menni sétálni, sőt sétaadót. A rendőrnek meg be kell nyalni, szép kis világ.
2014. aug. 12. 14:00
16/17 anonim válasza:
És mi a helyzet éjszaka lakott területen belül? Ott is kell a mellény???
2014. aug. 23. 23:56
17/17 anonim válasza:
És mi a helyzet éjszaka lakott területen belül? Ott is kell a mellény??? - az előző oldalon ott van a rendelet szövege erről. Nem kell.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!