Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a magassarkú...

Mi a véleményetek a magassarkú cipőben történő vezetésről? Veszélyes vagy teljesen biztonságos?

Figyelt kérdés
Én az esetek 80 %-ában magassarkú/talpú cipőt hordok,ezért a kocsimban tartok egy váltó tornacipőt,amit átveszek a vezetéshez.Ma a barátnőimmel lejöttünk a Balatonhoz (Pestről) és én átvettem a magassarkú szandálomat,mert a platformos talpától nem éreztem rendesen a pedálokat,féltem hogy beakad a sarka,elcsúszik a lábam,stb. és balesetet okozok.Elkezdtünk útközben erről beszélgetni és 3-an úgy gondoltuk hogy veszélyes a magassarkús vezetés,2-en úgy voltak vele hogy automata váltósban (mint pl. az enyém is) biztonságos.Nektek mi a véleményetek?Történt már veletek baj e miatt,vagy ismertek olyat akivel történt?
2014. aug. 3. 13:58
 1/5 anonim ***** válasza:

Ne úgy vezess ahogy a barátnőid mondják. Neked van igazad, igen is sokkal biztosabb a pedál kezelés egy normális lábbeliben. amúgy nem értem őket...automatában is kell a pedálokat kezelni. ne foglalkozz velük, úgy vezess, ahogy te jónak látod. a váltócipő pedig nagyon jó ötlet.

30f

2014. aug. 3. 14:13
 2/5 TappancsMancs ***** válasza:
Jól teszed ha váltócipőben vezetsz. Ők meg ha akarnak vezessenek akár gólyalábbal. :D
2014. aug. 3. 15:23
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

És ide hogy jön az automata-manuális váltó?

Féket és a gázt úgyan úgy kell nyomni.

Talán egy elcseszett kuplungolás a legkevésbé balesetveszélyes.

És ahogy előttem írták. Úgy vezess ahogy te biztonságosnak érzed. Ne úgy ahogy a körülötted lévők érzik biztonságosnak. (te ismered a saját, és jó esetben az autó korlátait. Ők nem)

2014. aug. 3. 16:39
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.Én tőlük függetlenül is maradok a váltócipős megoldásnál,fontosabb a biztonság.Ennek a két lánykának amúgy nincs jogosítványa,biztos azt gondolják hogy mínusz egy pedál és már teljesen önálló lett az autó.
2014. aug. 3. 17:47
 5/5 anonim válasza:
ez olyan dolog hogy van aki probléma nélkül vezet 15centis platformos magassarkúban , de van aki platformosba nem érzi , de nem gond neki a 12centis sarok sem és van aki simán érzi a pedálokat vastag talpú platformba csak ne legyen nagyon magas a sarok . Személy szerint én úgy szoktam hogy kipróbálom ha megy benne érzem rendesen a pedálokat akkor rendben van , ha valami nem jó akkor inkább leveszem és mezítláb vezetek . Vettem már csizmát is le mert sz@r volt benne vezetni .
2014. okt. 4. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!