Kerékpár matricát mivel lehet úgy leszedni, hogy a festés ne károsodjon?
Vettem egy kerékpárt amin nem tetszenek a matricák és le szeretném szedni őket. Próbáltam acetonnal oldani de nem segített, ha tépkedem, nem jön le egyben hanem szakad és hónapokig szedegethetném. :D Kaparni meg nem merem mert félek, hogy a festést megkarcolom.
Valakinek valami ötlet?
Pont az acetonnal kezdted? ...
Festés kibírta vagy foltos lett? Ugyanis az aceton elég szép dolgokat tud művelni a festékekkel, műanyagokkal.
Előttem írtak már pár dolgot. Hasznos lehet. Bár én benzinnel és ronggyal esnék neki(gyári festésnek bírnia kéne)
Tépkedéssel és szappanos vízzel kezdtem, aztán amikor láttam, hogy apró darabokban jön csak, akkor rámentem acetonnal. A festésnek nem lett baja.
A hőt és a benzint majd kipróbálom. Meg technikai alkoholom is van csak nem tudom, az használna-e.
1. Hőlégfúvóval lassan melegíted
2. Jégkaparóval szép óvatosan kapard le. (egyben nem fog lejönni, kicsit macerás)
3. Aceton vagy nitrohigítóval átítatott ronggyal letörlöd a ragasztó maradványait.
1 óra alatt meg van csak türelmesen kell csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!