Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Milyen bakikat követtél el...

Milyen bakikat követtél el még anno friss jogsival?

Figyelt kérdés
2010. jan. 2. 18:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
68%
elgázoltam egy óvodáscsoportot a zebrán
2010. jan. 2. 18:33
 2/12 A kérdező kommentje:
Na, erről a "humoros" beszólásról jut eszembe az egyik kolléganőm története, aki a csúszós úton -miután a zebrán gyerekek mentek át- elhatározta, hogyha nem áll meg az autó, akkor kiteszi a lábát is és azzal rásegít... Szerencsére nem volt rá szükség.
2010. jan. 2. 18:40
 3/12 anonim válasza:
100%
Én nem, mert még nincs jogsim, de apám, azóta tanult a hibájából, de kezdőnek nagyon elszúrta, nagyon ramaty állapotú kocsit vett, ami forgalomban leállt, egy rakás hibája volt, egyszer rokonokhoz indultunk, és már nem voltunk messze, de nem tudtunk ráhajtani az autópályára, mert a kihajtónál elfolyt a hűtővíz, szerencsére egy rendes autós segített, de órákat álltunk a hidegben, mire megoldódott, és végül hazajöttünk inkább, azóta jobban figyel autóvásárláskor.
2010. jan. 2. 18:46
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Lefullasztottam a benzines kocsit mert dízelesen tanultam és fura volt.

Ráhajtottam a padkára amikor lassan kanyarodtam ki egy bevásárló központ parkolójából de csak a hátsó kerék ment fel.

Többre nem emlékszem.

2010. jan. 3. 05:14
 5/12 anonim válasza:
100%
A padkára én is többször felmentem és egyszer elfelejtettem megadni az elsőbbséget egy jobbkezes utcánál, de szerencsére a másik autós jobban figyelt, én meg sűrűn bocsánatot kértem. Azóta én is jobban odafigyelek. Szerintem senki sem kerül úgy ki az iskolából, hogy ne követne el az elején hibákat.
2010. jan. 6. 12:35
 6/12 anonim válasza:
100%

Nem adtam meg a jobbkéz szabály szerinti elsőbbséget. Nem lett belőle baj.

A másik egy olyan hiba, amelyből nagy baj lehet, mégis nagyon sokan elkövetik. Én kétszer követem el de szerencsémre nem lett belőle baj. Még ma is vannak Budapesten olyan helyek, ahol villamos megy az út közepén, nincs járdasziget, a megállókban az utasok az úttestről szállnak fel és oda szállnak le a villamosról. A Kresz szerint itt nekik van elsőbbségük. Az autósnak, ha ilyen megállóhoz közelít és előtte villamos lassít, kötelessége megállni a szerelvény végétől kb. tíz méterre. Indulnia csak akkor szabad, ha a fel és leszállás befejeződött és villamos ajtajai becsukódtak és a szerelvény elindult és szabad előtte az út. A baj az, hogy ez egy ritka forgalmi helyzet, a megállótábla messze jobbra a járdán van, tehát sokan nem ismerik fel, hogy villamosmegállóhoz közelítenek. Igaz ugyan, hogy a villamos vezetőnek kötelessége megvárni az ajtók kinyitásával míg az utasokat veszély nem fenyegeti, de ezt nem mindegyik villamosvezető teszi meg. Az utasok sem óvatosak (a gyalogos olyan hülye lehet, amilyen tetszik nekije) A jellemző a következő: az autós az utolsó (utáni) pillanatban észleli a helyzetet és gyorsít. Nem gyorsít de behajt a gyalogosok közé és még ő van felháborodva. Nagyon vigyázzatok!!! Ha embereket ütsz el ilyen helyzetben, nem védekezhetsz semmivel.

2010. jan. 7. 11:19
 7/12 anonim válasza:
Magyarorszagon vezettem 25 evet kb balaset mentesen , padka sertes az volt a masodik vizsgamon. Kulfoldi baki .Esett az eso es en ratapadtam az elottem kozlekedo teher autora o letert es igy en is kimentem az auto palyan egy keresztezodesnel. Tudtam hogy ez igy ejjel nem jo hogy tortent nem talalok vissza az amugy is ismeretlen uton igy a ferjem a repterrol jott haza, hogy haza iranyitson.Ezutan mindig mondta ha elmessz valahova es netan eltevedsz legalabb benzined legyen eleg. Kesobb egy kolcson kocsival utaztam es a sok gomb meg villagitas kozott elneztem a benzin mutatot csak latom nem mozdul. Gndoltam ez nagyon jo fogyasztasu kocsi. mMg egyszer csak lealt alattam. Mindenut kamera a rendor rogton jott a segitsegemre . Kerte a papirokat es hogy segithet e valamiben .Eppen ugyvedtol jottem emigracios ugyben es en atakartam nyujtani a papirjaimat a rendornek, mikor ranezet ,mar nem is akarta latni tobbet. Montam mar hivtam az auto mentoket. A kocsit bevittuk a muhelybe es ott jot nevettunk mikor mondta a szerelo csak a benzin fogyott ki.
2010. jan. 8. 02:55
 8/12 anonim válasza:
46%

Részegen száguldoztunk éjszaka a faluban...

Még szerencse, hogy nem történt semmi baj!

Még rágondolni is szörnyű!

Azóta zéró tolerancia!

Ha nagyon fontos, néha túllépem a sebességet, de van Istennel egy egyességem: Amikor nincs rá okom, hogy siessek, lassan tötyögök, ezért cserébe néha mehetek többel is, mint amennyivel szabadna. Eddig bejött...

2010. jan. 8. 05:12
 9/12 A kérdező kommentje:
ma 02:55 :):):)
2010. jan. 8. 15:21
 10/12 anonim válasza:
100%
4 hónapja van jogsim, de annyi hibát elkövettem már:P szerncsére nem történt se baleset, se bírságot nem kaptam, mert nem látott meg senki, de ajánlom, hogy ne kövessétek a példámat! Először is mikor eleinte mentem autóval, nem valami jó az autó hozzá kell tennem, ahoz képest amin tanultam, ugyebár szervó meg minden nélkűl, dieselről benzinre szokni nehéz dolog volt, le is fulladtam induláskor meg a váltás se ment a legjobban, de beleszoktam, na szóval kettesbe vettem be egy boromi kicsi kanyart elég gyorsan egy faluba, a kifordulásnál ott volt az árok, de amugy az út se volt valami nagyon nagy, visszarántottam a volánt, hogy gyorsan egyenesbe hozzam, de az út keskenysége miatt a másik autó amelyik jött pont mellettem nagyon közel volt az orra eltaláta volna az autónak:)) tehát fogtam visszarántottam az ellentétes irányba megint:D egyenesbe hoztam valahogy:P anyám mellettem majdnem szívinfarktust kapott akkor nagyon meg is dícsértek:D! állandóan gyorsabban hajtok mint amennyivel kellene, nem vagyok gyorshajtó, de tegyük fel 40el lenne jó menni azon az utcán, én akkor is 55el fogok, mert nagyon türelmetlen vagyok és viszonylag agresszív söför:D szeretek centizni! Főuton a városba a szekér előttem megy, nagyon türelmetlen vagyok, dupla vonalnál készűltem előzni, anyám rámszólt nagyon csúnyán, végűl is nem tettem meg, de a szekér is lehúzott a szélső sávra, amugy azért nem tudott mert autók álltak az út sávján, nekik nem szabadott volna megállni ott:P de ugyebár a rendőrség az ilyesmit nem szokta észrevnni...! Akkor nem adtam meg egyszer elsőbbséget, kihajtottam a kocsi elé ami elég gyorsan jött, de a távolság nem volt annyira vészes, gyorsan a szélső sávra akartam húzni, hogy ne annyira akadályozzam, a csávó jött mellettem nagyon nézett, elém húzott jelzett, hogy álljak meg, nem álltam én mert mit csináljak vele? nem történt baleset mondom akkor ne pofázzon, fogtam magam megelőztem, utána mentem a tescoba, leparkoltam jött utánam az idegbeteg és lehúzta az ablakot ordítozni kezdet hogy mit képzelek én, pedig kivan téve a szamárjel, észrevehette volna hogy nem vagyok még profi söför, jó hibáztam elnézést kértem, ő erre meg azt mondja, hogy örüljek, hogy nem jelentettelek fel... szóval ilyen is volt:)! na ezeket kerűljétek el, én azt ajánlom
2010. jan. 9. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!