Milyen bakikat követtél el még anno friss jogsival?
Lefullasztottam a benzines kocsit mert dízelesen tanultam és fura volt.
Ráhajtottam a padkára amikor lassan kanyarodtam ki egy bevásárló központ parkolójából de csak a hátsó kerék ment fel.
Többre nem emlékszem.
Nem adtam meg a jobbkéz szabály szerinti elsőbbséget. Nem lett belőle baj.
A másik egy olyan hiba, amelyből nagy baj lehet, mégis nagyon sokan elkövetik. Én kétszer követem el de szerencsémre nem lett belőle baj. Még ma is vannak Budapesten olyan helyek, ahol villamos megy az út közepén, nincs járdasziget, a megállókban az utasok az úttestről szállnak fel és oda szállnak le a villamosról. A Kresz szerint itt nekik van elsőbbségük. Az autósnak, ha ilyen megállóhoz közelít és előtte villamos lassít, kötelessége megállni a szerelvény végétől kb. tíz méterre. Indulnia csak akkor szabad, ha a fel és leszállás befejeződött és villamos ajtajai becsukódtak és a szerelvény elindult és szabad előtte az út. A baj az, hogy ez egy ritka forgalmi helyzet, a megállótábla messze jobbra a járdán van, tehát sokan nem ismerik fel, hogy villamosmegállóhoz közelítenek. Igaz ugyan, hogy a villamos vezetőnek kötelessége megvárni az ajtók kinyitásával míg az utasokat veszély nem fenyegeti, de ezt nem mindegyik villamosvezető teszi meg. Az utasok sem óvatosak (a gyalogos olyan hülye lehet, amilyen tetszik nekije) A jellemző a következő: az autós az utolsó (utáni) pillanatban észleli a helyzetet és gyorsít. Nem gyorsít de behajt a gyalogosok közé és még ő van felháborodva. Nagyon vigyázzatok!!! Ha embereket ütsz el ilyen helyzetben, nem védekezhetsz semmivel.
Részegen száguldoztunk éjszaka a faluban...
Még szerencse, hogy nem történt semmi baj!
Még rágondolni is szörnyű!
Azóta zéró tolerancia!
Ha nagyon fontos, néha túllépem a sebességet, de van Istennel egy egyességem: Amikor nincs rá okom, hogy siessek, lassan tötyögök, ezért cserébe néha mehetek többel is, mint amennyivel szabadna. Eddig bejött...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!