Lehet utazni magyar igazolvánnyal ha már lejárt de még van benne üres hely?
Ennyi erővel én meg járhatnék diákbérlettel a városban, mert hiszen nem érvényes már, de a képen én vagyok rajta...
Ne légy telhetetlen, nekünk magyar állampolgárként a saját országunkban nem jár annyi kedvezmény utazáshoz, mint nektek, egy másik ország állampolgárainak...
Üdv.
Lehet, mert a magyarigazolvány nem jár le, került rá lejárati dátum, amikor készítették, de azóta ezen változtattak és a rajta levő lejárati dátum már nem érvényes. Az számít, hogy legyen benne üres hely az erre az évre "felcímkézett" lapon (egy évre max 4 úton lehet használni, ha jól emlékszem), vagy legyen teljesen üres lap amit fel lehet címkézni erre az évre (de egy évre csak egyet lehet, szóval ha már használtad idén 4-szer akkor többször nem használhatod).
Itt van részletesebben:
"A magyarigazolvány és magyar hozzátartozói igazolvány érvényességi ideje meghatározatlan időre szól, tehát nem kell kicserélni."
A benne jelzett lejárati dátum tényleg érvénytelenítve lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!