Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Lehetséges hogy ingyen tankolt...

Lehetséges hogy ingyen tankoltam az envi önkiszolgáló kútnál, és ha igen, később lehet ebből bajom?

Figyelt kérdés

A bankkártyámon volt még 2000ft, amit le akartam tankolni az envi önkiszolgáló kútnál. Betettem a kártyát, beírtam az összeget és a pint. Itt kaptam egy sms-t a 2000ft-os tranzakcióról, de itt még nem emelik le a pénzt, csak a tankolás befejeztével, ez úgymond csak egyfajta letét. Ahogy az envi oldalán írják is:

Miért kapok két SMS-t a bankomtól, mintha kétszer lenne beterhelve a bankszámlám?

Az első SMS az Ön által kiválasztott összeget jelöli meg befoglalásnak, melyet a bank befoglalt. A második SMS a ténylegesen letankolt összeget jelzi Önnek, amely folyószámlájáról levonásra fog kerülni. A két összeg nem kerül összevonásra.

Majd a tankolás befejeztével kaptam egy sms-t, miszerint tranzakció törölve, és a pénz rajta maradt a kártyámon. Ezt akkor szokta küldeni amikor nem tankolom le a kiválasztott összeget. Besétáltam egy atm-hez és tényleg le tudta, venni a pénzt. Most akkor ingyen tankoltam vagy a bank később vonja le tőlem, amikor a rendszer rájön a hibára? Lehet ebből bajom. A blokkot elraktam.

2014. jún. 11. 20:23
 1/3 anonim ***** válasza:

Most mit izgulsz ennyire? Max tankoltál 4 liter benzint ingyen ami tök jó, én örülnék neki.

Ha levonják akkor sincs semmi, nem fog 8 TEK-es a nyakadon térdelni.Meg 30.000 Ft-ig csak szabálysértés.

2014. jún. 11. 20:36
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Tartsd meg az smseket és a blokkot is, ezzel védve vagy. A bankod vagy az ENVI rontott el valamit, te mindenképp jóhiszeműen jártál el és nincs arra utaló jel a leírásodban, hogy lopni akartál volna. Mindenesetre ha nyugodt akarsz lenni, jelezd a problémát az érintett cégeknek - lesz, aki bolondnak néz emiatt, de végülis ez a legtisztább megoldás.
2014. jún. 11. 20:53
 3/3 anonim ***** válasza:
79%
Egyik haverom is járt már így több mint egy hónapja, OMV kúton. Ő 10000-ért tankolt és azóta sem vonták le tőle a pénzt.
2014. jún. 12. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!