Miért nem áll (hat) meg a buszsofőr két megálló között, ha valaki rosszul lesz a buszon?
Kulcsszavakat is néztem, de ott ellentmondás dolgokat írtál.
Mire alapozod a kérdésedet? Nyilván olyan helyen, ahol veszélyes és célszerűtlen lenne megállnia, ott nem áll meg. Pl. autópályán.
Vágányzár, vonatpótló busz.
Felszállt egy szemmel láthatóan nyúzott, beteg nő a párjával. Beszélték, mennyire rossz neki a vágányzár, de valami hivatalos dolgot muszáj volt intézniük (mögöttük ültem).
A kis fiatalasszony rosszul lett, kérte a sofőrt, hogy a következő buszmegállóban, ahol a vonatpótló amúgy nem áll meg, tegye le. (A város kellős közepén jártunk, egymást érték a helyi és helyközi megállók) A sofőr erre a párja kérésére sem volt hajlandó. Végül, amikor már a többi utas is zúgolódott, letette őket a pusztában, de végállomásig dühöngött, hogy az ilyenek minek szállnak buszra.
Ez egyértelműen a sofőr hibája. Átérzem a nő helyzetét, én például pont azért vonatozom, mert a buszon pánikrohamot kapok. Amikor újították a síneket és 10 km-t meg kellett tenni busszal, azt hittem, kábé ott halok meg. A sofőr mégis képes volt normálisan reagálni, amikor elmondtam, előre ültetett, ahol ablakot lehet nyitni, és mondta, hogy ha gond van, azonnal szóljak. Na persze neki is jobb, ha nem kell az utas után kárpitot tisztítani :)
De régebben, amíg sokat buszoztam is azt láttam, hogy ha kellett, a sofőr gond nélkül megállt. Tipikusan ha valaki kisgyereket vitt, az pedig közölte, hogy márpedig ő itt és most akar pisilni, hiába 15-20 perc múlva jött a következő megálló, inkább megállt az út szélén a busszal. Soha nem szóltak az utasok emiatt, főleg hogy az a két perc késlekedés helyközi távon kényelmesen behozható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!