Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Pontosan mit vezethetek B...

Pontosan mit vezethetek B kategóriás jogosítvánnyal?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy mekkora autókat, pótkocsi ilyesmi. Engem a motor érdekelne. Valahol azt olvasom, hogy max 125cm3, valahol azt, hogy 50cm3. Valahol meg sem említik, hogy vezethetek motort, valahol meg azt írják, hogy pár órás átképzés kell. Nem tudom, hogy melyik információ az elavult ezek közül. Valaki, aki ért hozzá, meg tudná mondani, hogy jelenleg mi a szabály?
2014. máj. 18. 21:01
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

max 125-ös, ha teszel egy könnyített vizsgát, meg veszel pár órát (de ekkor már A1-ed lesz)

amúgy meg 50-ig vezethetsz a simával

2014. máj. 18. 21:10
 2/7 anonim ***** válasza:
52%

Fura, mert annyira nem nehéz megtalálni a vonatkozó jogszabályt!

Ezeket vezetheted B-vel:

„B” kategória

a) A 3500 kg-ot meg nem haladó megengedett legnagyobb össztömegű gépkocsi, amely a vezetőn kívül legfeljebb nyolc utas szállítására tervezett és gyártott gépjármű

b) Az a) pont szerinti gépkocsiból és 750 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó (könnyű) pótkocsiból álló járműszerelvény. E járműszerelvény megengedett legnagyobb együttes össztömege legfeljebb 4250 kg

c) Az a) pont szerinti gépkocsiból és 750 kg megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó (nehéz) pótkocsiból álló járműszerelvény, feltéve, hogy a pótkocsi megengedett legnagyobb össztömege nem haladja meg a vontató jármű saját tömegét. E járműszerelvény megengedett legnagyobb együttes össztömege legfeljebb 3500 kg

A vezetői engedély egészségügyi érvényességének lejártát követően is vezethető járművek

Bármely nemzetközi kategóriában megszerzett vizsga alapján:

– segédmotoros kerékpár (ideértve a „mopedautót” is)

– lassú jármű és pótkocsija

– kerti traktor

– állati erővel vont jármű

„B”, „C1”, „C”, „D1”, „D” kategóriában megszerzett vizsga alapján:

– mezőgazdasági vontató és könnyű pótkocsija

Ha nem hiszed, olvasd el magad!

[link]

2014. máj. 18. 21:39
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
B-s jogosítvánnyal csak 50ccm-es motort lehet vezetni , ha 125 öst akarsz akkor kell a gyorsított vizsga B125-ös vizsga pl : [link]
2014. máj. 18. 21:40
 4/7 A kérdező kommentje:
köszönöm
2014. máj. 18. 22:26
 5/7 roli96 ***** válasza:
nekem is ez a kérdésem, ha van egy 50 ccm es 11 LE motor azt is vezethetem?
2015. nov. 7. 19:10
 6/7 anonim válasza:
Nem
2016. ápr. 1. 15:46
 7/7 anonim válasza:

roli96

Most már igen. 15KW-ig vezethetsz.

2018. aug. 8. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!