Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha haldoklok, de bliccelek,...

Ha haldoklok, de bliccelek, tényleg a családomon behajthatják?

Figyelt kérdés

Már nem sok időm van hátra, és igen, szeretnék azt csinálni, amit akarok. Például elutazni vidékre, stb. Nem nagy kérés, de semennyi pénzem nincs, se rokonok, senki aki tudna örökbe adni több tízezret (teljesárú felnőttjegy nagyon drága).

Viszont a megmaradt családom életét nem kockáztatnám, hogy a maradék bútorukat vagy akármit elvigyék a behajtók miattam, szóval kérdés: tényleg tehetnek ilyet? Hogy felkutatják az élő rokonaim és behajtják rajtuk? Mert nekem már mindegy ugye, felőlem aztán annyi csekket írnak amennyit akarnak, de a családomhoz nem adok jogot!!!!

Nincs valami kiskapu erre?

2014. máj. 7. 02:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én a helyedben megnézném még egyszer, hogy mennyibe is kerül az a vonatjegy. Mert még ha az ország egyik végéből a másikba is mennél, InterCityvel, elsőosztályon, az is "csak" 9035 forintba kerülne, nem több tízezerbe. Lehetőségeidet figyelembe véve, másodosztályon, ne adj isten mezei gyorsvonaton utazva is fizikai képtelenség 7135 forintnál egy jegyért többet fizetni. Arról nem is beszélek, hogy gondolom nem 700 kilométerre mész, hanem max. párszázra. Az még olcsóbb. Számolj utána.
2014. máj. 9. 17:55
 12/15 A kérdező kommentje:
aranyos vagy, de ételre sincs pénzem, vonatjegyre honnan lenne?
2014. máj. 10. 13:44
 13/15 anonim ***** válasza:
Javasolnám, próbálj szerencsét az oszkar.com-on, ha leírod az állapotodat és hova szeretnél menni, lehet, hogy valaki ingyen elvinne.
2014. máj. 10. 13:57
 14/15 anonim válasza:
Hát sajnálak :( de amúgy én bármikor megtehetném ezta kis vonatozást már ne érts fere nemúgy mondom én semm vagyok gazdag és nem is menőzni szeretnék de én vonatal mindenhova ingyen utazhatok !
2014. máj. 12. 18:48
 15/15 anonim ***** válasza:

Ami a vallási részét illeti: Templomba járó keresztény vagyok, nem tartom a bliccelést lopásnak bűnnek, ezt teljes lelkiismeretemmel ki merem jelenteni. Az, hogy a nyudgdíjasok ingyen utaznak, akkor is, ha több a nyugdíjuk, mint a Te fizetésed, diszkrimináció, innetől pedig nem tolvaj vagy, hanem polgári engedetlenség, amit csinálsz.

A földi jogi része: A BKV elvileg követelheti az örökösöktől(Nem hiszem, hogy fogják.), de csak akkor, ha egyébként is örökölnek valamit Tőled, amiből behajthatnák. Ha vagyont nem hagynál rájuk, akkor egyszerűen lemondanak az örökségről. Ha hagynál rájuk egy lakást, és mellé több százezer BKV adósságot, akkor elárverezik a lakást, és a maradék pénzt fogják megkapni. De ha egyébként semmit nem hagynál rájuk, és teljesen biztos, hogy rövid időn belül meghalsz, akkor nyugodtan lóghatsz.:)

2015. febr. 17. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!