Milyen szerződést kellene aláíratnom, ha utast szállítok motoron?
Pl. ha balesetet szenvednék, és ne adja Isten de ő elhunyna akkor én ne legyek felelős.
Nem szeretnék ilyen miatt börtönbe kerülni. Később pereskedni, stb.
Mint sofőr a te felelősséged az utas biztonsága, legyen az motor, autó, óceánjáró tankerhajó.
Ugyanis ha balesetet szenvedsz és te voltál a hibás akkor egyértelmű a te felelősséged a halálesetében. Ha nem te voltál a hibás akkor meg a másik sofőr a felelős.
ez csak versenypályán lehetséges, közúton nem.
és amúgy sem írnám alá, tudod, kölcsönös bizalom, miért bízzak meg benned, ha te nem bízol magadban.
egy jó sofőr sose bukik el fejben
Olyan papír vagy szerződés nincsen, ami a felelősséget levenné a válladról. Ugyanis onnantól ha rendszámos a motorod, nem ütheted meg a bokád, ha valaki meghal és Te túl éled, amennyiben nem Te vagy a vétkes sofőr.
Ennyi erővel senki nem ülne autóba se másod magával, mert ha balesetezik, akkor jól megbüntetnék a karambol felett, még az utas sérülése miatt pluszban.
Márpedig ha a te hibád miatt meghal az utasod, akkor igenis megérdemelnéd a börtönt - persze nem csak te, hanem mindenki, akivel ilyen előfordul.
Ha ilyet akarnál velem aláíratni tuti, hogy soha többé semmilyen körülmények között nem bíznám magamat rád, hiszen ezek szerint tudod magadról, hogy béna vagy. Másrészt azon is elgondolkodnék, hogy ilyen gerinctelen idiótával hogy lehettem eddig jóban??!!
Van egy ismerősöm, aki egy szórakozó helyről úgy indultak haza kocsival, hogy nem a tulaj vezette a kocsit, pedig ő akarta. A többiekhez képeset lényegesen ittasabb volt. Ezért a többiek úgy döntöttek, hogy nem ő fog hazavezetni hanem az ismerősöm. Sajnos, balesetet szenvedtek és egyikük elhunyt. Így ismerősöm x évet a börtönben töltött. Tudom nem kellett volna egyiknek se vezetni, de ha nem ismerősöm vezetett volna akkor is kocsiba ült volna a kocsi tulaja. (Emiatt az eset miatt jutott eszembe ez a kérdés. Nem azért mert megbízhatatlan gyerek lennék. És mivel emberek vagyunk hibázhatunk.)
Ha nem lehet áthárítani a felelősséget a másikra akkor hogyan lehetséges az, hogy a kerítésre kihelyezett táblára az van írva, hogy: A kutya harap, belépés csak saját felelősségre" ? Ennyi erővel azt a kutyát meg lehetne kötni, vagy szájkosarat lehetne rá rakni.
"Ha nem lehet áthárítani a felelősséget a másikra akkor hogyan lehetséges az, hogy a kerítésre kihelyezett táblára az van írva, hogy: A kutya harap, belépés csak saját felelősségre" ?"
Ugye te is érzed, hogy sántít a példa!?
"Vannak, pl. gokart pályák ahol szintén alá íratnak az emberrel egy szerződést, hogy én felelek a jármű állapotáért, és saját magam testi épségéért."
Lásd 3. válasz!
Hát igen, cimbi részegen vezetett, megölt egy embert, ezért ült. Ha taxival ment volna, akkor nem ül egy napot sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!