Van itt olyan ember aki újonnan rendelt autót szalonból? Leírnátok hogy történt meg milyen elhatározásból vettetek új autót?
kevés sztori lesz szerintem, úgy hogy nyilatkozok apám nevében
ők a céges autókat rendeltek, flottakezelőn keresztül
más dolguk nem volt, mint ikszelgetni az extrákat, és várni, kb 3-4 hónap volt, mire átadták az autót
elhatározás: nem akarnak kínlódni a használttal, az új nagy valószínűséggel nem fog elromlani 2-3 évig, utána meg úgy is cserélik
az autó fontos munkaeszköz, évi 30-40ezer km-ert is mennek
4.
húú ez jó, grat, az tényleg szép autó! :)
és mikor bementél mennyit engednek %-ban a vételárból?
Én egy kicsit komolyabb autót vettem szalonból.Körbejártam legalább 10 szalont árajánlatokat, kedvezményeket gyűjtve, majd ráakadtam egy helyen, egy bemutató kocsira, egy éve volt a szalonban, volt benne 2 km, és az új árából engedményt adtak.Megvettem.Soha nem felejtem el, mikor beindítottam, éreztem az új kocsiszagot, minden olyan tiszta és pontosan összeszereltnek tűnt.Majd elintéztük a papírmunkát, de mivel a nevemre kellett íratni és a biztosítást megkötni, amit szintén a szalon csinált, pár napot kellett rá várni.Egyszer csak megcsörrent egyik délelőtt a telefonom, hogy mehetek az autómért.nagyon boldog voltam, haverom vitt el, és átadták a kulcsokat , papírokat a kocsihoz, kaptam egy üveg pezsgőt is az eladótól és gratulált a vételhez.
Akkor ültem bele életem első, saját magam által vásárolt 730 D BMW -jébe.
Azt tudom hogy késő este értem vele haza, az első utam a benzinkútra vezetett, teletankoltam, és csak mentem vele, amerre akartam, nagyon jó érzés volt.
Szia!
Mi újonnan vettük mindkét járgányunkat. Először mindkét alkalommal használt kocsit néztünk, de aztán mindkétszer új lett belőle (nem volt lényeges különbség árban, ha jó használtat akartunk; az új olyan, amilyet te szeretnél; te járatod be; garanciás). Körbenéztük a különböző márkák hasonló méretű kocsijait, és több szempont alapján döntöttük. Amikor megvolt a típus, akkor ugyanazzal a felszereltséggel több szalont körbejártunk, és a legjobb ajánlatnál maradtunk.
Ugyanez volt másodjára is, bár ott azért a márkahűség már szintén jelentős tényező volt.
A megrendeléskor megadtuk az extrákat és mindkétszer 4 hónap múlva beülhettünk az új autónkba. Az öreg már 8. évét tapossa, de még semmi extra baja nem volt a kötelező szervízeken kívül.
Nekem az elso es ezidaig egyetlen uj autom sztorija eleg erdekesen alakult.
Anno egy 3.0 V6-os Citroen XM-et szerettem volna lecserelni kisebbre mert ugy alakult hogy napi ingazasba kellett hasznalnom (kb 90-100 km vegyes uzem) es nem fogyasztott az auto 10-12 liter alatt.
En akkor Xsara-kat nezegettem 1.6-os motorral (6 ev korulieket).
Akkor volt tobb nagyon jo baratom egy Citroen kereskedesben es szoltam nekik ha van valami jo baszamitott auto akkor gondoljanak ram.
Egyik nap jott a telefon hogy mi lenne ha nem Xsara, hanem C3 es ujban.
Mondtam koszi nem mert picit kevesebb mint a duplaja amennyit szantam volna ra.
Erre jott a valasz hogy egy limitalt szeria utolso darabja az auto, meg kint van az Ausztria telephelyen es a nagyon kacios arbol meg engednek 20%-ot...
Ami annyit jelentett akkor hogy az amugy is nagyon jo arbol kaptam meg majdnem 400e kedvezmenyt (cserebe olyan felszereltseg es szin amilyen).
kb 5 percem volt eldonteni es igen mondtam, bementem elinteztuk a papirokat mikor mutattak milyen szinu es felszereltsegu lesz (szerencsem volt a szin es a felszereltseg is tetszett).
Mondtak 2 max 3 nap es megerkezik az auto es intezik a papirmunkat. Mondtam ok.
Masnap hivott az ismeros hogy baj van (remek), mi a gond?
Kerekperec mondta hogy szallitas serult lett az auto, tetot kell rajta cserelni es minimum meg 5 elemet fenyezni.
Itt mondtam azt hogy koszonom hogy szoltal es nem kell, erre o van meg egy lehetoseg, meg kell rendelni ugyanezt az autot Franciaorszagbol de amiatt mert limitalt volt es ugyanezt tudja csak intezni ezert gyartasbol kell kivenni, es kb 3 honap varakozas.
Vegul belementem a dologban es 10 het mulva meg lett az elso uj autom ami 2 eves koraig volt nalam.
Az uj auto illatot soha nem felejtem el, illetve amikor kijottem vele a szalonbol, orok emlek marad....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!