Van jelenleg mód Magyarországon arra, hogy jogosítvány nélkül legálisan vezessek valami négykerekűt?
"Azt hallottam, hogy a JDM-ekhez nem kel..."
Ha tudod, mi az a JDM, arra is rájöhetsz, hogy ez hülyeség. Egyébként pedig vezethetsz jogosítvány nélkül négykerekűt, csak épp nem közúton. Közforgalom elől elzárt magánterületen azt vezetsz, amit csak szeretnél.
Az az érdekes, hogy elektromos biciklire nem kell jogsi, mikor van amelyik 70-75km/h sebességgel is tud haladni, de egy Babettára kell, ami örül ha kipréseli magából bedőlve hátszéllel a 40-et.
Egyébként dongó motoros bicikli (de ezeknek az ára éppen azért drága mert egy 4 éves is felülhet rá és mehet akárhova)
"Egyébként dongó motoros bicikli..."
Az már segédmotoros kerékpárnak minősül!
Édesanyám ilyen kis 35 cc-s biciklivel jár, nincs jogsija.
Megállították a rendőrök, hosszas (félóra) kérdezgetés rádión, és elengedték mert NEM kötelező rá.
Nem halad meg egy bizonyos teljesítményt, úgy mint az elektromos bicikli.
Persze: közforgalomtól elzárt területen, az kerítéssel és kapuval körbekerített magánterületen bármit. Akár Chevrolet Camarot vagy Ford Mustangot is.
Az AIXAM-szerű törpeautókat sem lehetett jogsi nélkül vezetni - rendszámoztatni is kellett, jogsi is kellett, legfeljebb nem B kategória. Egyébként a "homályzóna" voltak ezek a kocsik: ha megnézed a vonatkozó jogszabályban a mopedautó meghatározását, akkor kilógnak belőle. Én mindig is csodálkoztam, hogy hogyan simítják el ezeket a dolgokat a rendőrökkel igazoltatáskor.
JDM alatt nem értem mire gondolsz - de én, hasonlóan a másik válaszadóhoz, JDM alatt a japán belpiacos (Japan Domestic Market) járműveket értem.
Úgyhogy jogsi nélkül csak a smkp kategória alatti elektromos bringák és dongók (legjobb tudomásom szerint ez azt jelenti, hogy maximum 300W teljesítménye lehet, afelett már segédmotor), esetleg a kerékpár. Utóbbiból - ahogy más is mondta - létezik négykerekű...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!