Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Van jelenleg mód Magyarországo...

Van jelenleg mód Magyarországon arra, hogy jogosítvány nélkül legálisan vezessek valami négykerekűt?

Figyelt kérdés
Azt már megtudtam, hogy az AIXAM-okat már rövidre zárták. Létezik-e olyan jármű-kategória, ami nem kétkerekű, és mégsem kell hozzá jogosítvány. Azt hallottam, hogy a JDM-ekhez nem kel, de félek reménykedni.

2014. ápr. 4. 20:14
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Bringóhintó.
2014. ápr. 4. 20:15
 2/8 anonim ***** válasza:
Mi az a JDM?
2014. ápr. 4. 20:21
 3/8 anonim ***** válasza:
Go-kart, kerti traktor. Talán ez [link]
2014. ápr. 4. 20:22
 4/8 anonim ***** válasza:

"Azt hallottam, hogy a JDM-ekhez nem kel..."

Ha tudod, mi az a JDM, arra is rájöhetsz, hogy ez hülyeség. Egyébként pedig vezethetsz jogosítvány nélkül négykerekűt, csak épp nem közúton. Közforgalom elől elzárt magánterületen azt vezetsz, amit csak szeretnél.

2014. ápr. 4. 20:58
 5/8 anonim ***** válasza:

Az az érdekes, hogy elektromos biciklire nem kell jogsi, mikor van amelyik 70-75km/h sebességgel is tud haladni, de egy Babettára kell, ami örül ha kipréseli magából bedőlve hátszéllel a 40-et.

Egyébként dongó motoros bicikli (de ezeknek az ára éppen azért drága mert egy 4 éves is felülhet rá és mehet akárhova)

2014. ápr. 4. 20:59
 6/8 anonim ***** válasza:

"Egyébként dongó motoros bicikli..."

Az már segédmotoros kerékpárnak minősül!

2014. ápr. 4. 21:22
 7/8 anonim ***** válasza:

Édesanyám ilyen kis 35 cc-s biciklivel jár, nincs jogsija.

Megállították a rendőrök, hosszas (félóra) kérdezgetés rádión, és elengedték mert NEM kötelező rá.

Nem halad meg egy bizonyos teljesítményt, úgy mint az elektromos bicikli.

2014. ápr. 4. 21:26
 8/8 anonim ***** válasza:

Persze: közforgalomtól elzárt területen, az kerítéssel és kapuval körbekerített magánterületen bármit. Akár Chevrolet Camarot vagy Ford Mustangot is.

Az AIXAM-szerű törpeautókat sem lehetett jogsi nélkül vezetni - rendszámoztatni is kellett, jogsi is kellett, legfeljebb nem B kategória. Egyébként a "homályzóna" voltak ezek a kocsik: ha megnézed a vonatkozó jogszabályban a mopedautó meghatározását, akkor kilógnak belőle. Én mindig is csodálkoztam, hogy hogyan simítják el ezeket a dolgokat a rendőrökkel igazoltatáskor.

JDM alatt nem értem mire gondolsz - de én, hasonlóan a másik válaszadóhoz, JDM alatt a japán belpiacos (Japan Domestic Market) járműveket értem.

Úgyhogy jogsi nélkül csak a smkp kategória alatti elektromos bringák és dongók (legjobb tudomásom szerint ez azt jelenti, hogy maximum 300W teljesítménye lehet, afelett már segédmotor), esetleg a kerékpár. Utóbbiból - ahogy más is mondta - létezik négykerekű...

2014. ápr. 5. 00:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!