Tartozás miatti gépjármű kivonás, mit tehetek?
Sziasztok!
A sztori a következő:
Szüleim nevén van egy autó amit én használok és sajnos egyéb okokból nem átíratható.
A szüleim egy ideje kiköltöztek külföldre, viszont maradt itthon némi tartozásuk és a behajtást kezelő ügyvédi iroda kivonatta a kocsit a forgalomból.
A tartozásukat nem tudom kifizetni, viszont kocsi nélkül eléggé meg vagyok lőve.
Tudtok adni valami tanácsot, hogy mit tudok kezdeni ebben a helyzetben? Valahogy vissza lehetne helyezni forgalomba a kocsit? Itt is úgy van mint az ideiglenes forgalomból kivonásnál, hogy max fél évig van kivonatva?
Nem mindegy, hogy "csak" ki van vonva, vagy végrehajtás alá vonták!
Ha csak kivonásról van szó, akkor írtok egy üzembentartói szerződést, bejegyezteted magad, és gond megoldva! Persze ha elidegenítési tilalom is van rajta, akkor ez nem járható út, de akkor a végrehajtó se tudja lefoglalni, kivéve ha pont a gk. hitellel vagytok elmaradva és ez az autó a fedezet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!