Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Nem bírom ki amíg meglegyen a...

Nem bírom ki amíg meglegyen a jogsim (? ) Többi lent

Figyelt kérdés
1év mulva kezdhetem el a jogosítványt(kocsira) de egyszerűen azon kattogok hogy odáig képtelen vagyok várni(?), és késztetést érzek hogy elvigyem otthonról a kocsit..mert vezetni már tudok..persze tudom hogy nagyon megkapnám a magamét..de egyszerűen nemtudok mit tenni(?) Van valami tanács esetleg?:D
2014. márc. 15. 17:55
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Gondolj arra, hogy bár vezetni tudsz, közlekedni még korántsem, jobb is, ha addig lehiggadsz.

Menj autóversenyzőnek, oda nem kell a klasszikus értelemben vett jogsi, egy 12 évesnek is lehet liszensze.

2014. márc. 15. 18:03
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is pont ezt akartam mondani: vezetni és közlekedni két különböző dolog. És ha pl. nem adod meg nekem az elsőbbséget, akkor nekünk meg a rendőröknek is el tudod majd magyarázni, hogy azért haltak/sérültek meg családtagjaim (vagy én...), mert te marhára nem értél rá még egy évet?
2014. márc. 15. 18:11
 3/9 anonim válasza:
Sokan hiszik azt, hogy már tudnak vezetni, mégis rengeteg baleset történik. Én a helyedben várnék egy évet és nem kockáztatnám más életét, nem is beszélve a sajátomról.
2014. márc. 15. 18:17
 4/9 anonim ***** válasza:
78%

"Van valami tanács esetleg?:D"

Persze, ugorj át a XIX. kerületbe és ingyen eltöröm a két lábad. Asszem ezzel a problémád felét már meg is oldottam. Egy sört elfogadok cserébe :D

2014. márc. 15. 18:48
 5/9 anonim ***** válasza:

Tanács: gondold át, hogy mi történik amikor elkap a rendőr jogsi nélkül.

Megbüntet, meg a szüleidet is és 1 hónap - 10 év közötti időtartamra eltiltanak a járművezetéstől (BTK 55-56. §).

Persze nem szoktak 10 évet adni, de mondjuk nekimész valaminek/valakinek és kapsz 3 év eltiltást. Amíg az le nem jár nem kaphatsz jogsit.

Az jól hangzik, ugye? 17 helyett 19 évesen szerezni jogsit a saját hülyeséged miatt.

Másrészt: "vezetni már tudok" - nyugodtan sértődj meg, de nem tudsz vezetni. Az autót tudod valamennyire kezelni, de a vezetéshez, a közlekedéshez az nem elég.

Akik így állnak hozzá, azok szoktak 3-4 hetes jogsival beleállni az árokba.

Nekem annakidején szerencsém volt, 3 hetes jogsival elkaptak a rendőrök 60 km/h helyett 95 km/h körüli tempóval, az visszavett az arcomból.

2014. márc. 15. 19:54
 6/9 anonim ***** válasza:
Gondolj arra, elég ha egyszer fognak meg szinte biztos, hogy onnantól nem 1 évet kell várnod míg jogsid lehet...
2014. márc. 16. 01:09
 7/9 A kérdező kommentje:
Dehogy,az meg sem fordult a fejemben hogy esetleg forgalomba kimenjek,meg azért parázok igen hogy eltiltanak..úgyhogy marad a várakozás.
2014. márc. 16. 15:29
 8/9 anonim ***** válasza:
Udvaron belül illetve magánterületen ahol megengedik nyugodtan kocsikázhatsz.... szóval ha van ismerősöd akinek van nagy területe kérd meg hadd vezess ott kicsit.
2014. márc. 16. 18:06
 9/9 A kérdező kommentje:
Hát lehet azlessz:)
2014. márc. 16. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!