Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Elvesztettem a kocsim törzskön...

Elvesztettem a kocsim törzskönyvét! Mi a menete annak, hogy újat kapjak? Mennyibe fog ez kerülni összesen?

Figyelt kérdés
Csak az a gond,hogy az autó apukám nevén van!Én is elintézhetem ezt vagy kell meghatalmazás?
2014. febr. 28. 15:08
 1/8 Beviz Elek ***** válasza:
51%
Majd ha eladod, a vevö csináltat újat.
2014. febr. 28. 15:24
 2/8 anonim ***** válasza:

Meghatalmazás szükséges.

A törzskönyv kiadásának díja alapesetben 6000 Ft, de elvesztés esetén ez változhat.

Okmányirodák weboldalán tájékozóghatsz az ügy menetéről, de a gyanúm szerint mindössze arról van szó, hogy bemész, odaadod a személyes iratokat, a meghatalmazást, valamint a jármű meglevő papírjait, majd kifizeted az eljárási díjat/illetéket, végül pedig egy hónap múlva megkapod a törzskönyvet, amelyet vagy személyesen veszel át az okmányirodán, vagy postai úton juttatnak el hozzád (pontosabban a tulajdonoshoz).

Óva intenélek attól, hogy a fenti sorokat készpénznek vedd: Pontos tájékoztatást az okmányirodák tudnak adni. Ha a weboldalukon nem találod a megfelelő információt, küldj az illetékes irodának egy e-mailt; pár napon belül megválaszolják.

2014. febr. 28. 16:58
 3/8 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok, újabb tipp: [link]
2014. febr. 28. 16:59
 4/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2014. febr. 28. 17:17
 5/8 Beviz Elek ***** válasza:
De mihez kell törzskönyv? Fölöslegesen ne csináltass
2014. febr. 28. 17:40
 6/8 anonim ***** válasza:
@Beviz Elek: Hivatalosan a törzskönyv igazolja a tulajdoni jogviszonyt. Számos esetben, ha nincs meg, nem tudod igazolni, hogy a jármű a tiéd, - nem, az adásvételit nem fogadják el - az pedig baj.
2014. márc. 1. 11:35
 7/8 Beviz Elek ***** válasza:

Nem kell magaddal hordanod. Az autót törzskönyv nélkül is el tudod adni. Soha senki nem kéri, tehát minek új?

Én az egyiket átírás után elhagytam, de úgyis csak a szekrényben állna.

Eladásnál a vevö úgyis újat kell csináljon, ha a tiéd 2 hónapnál régebbi. Tehát... minek?

2014. márc. 1. 12:08
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
2014. márc. 11. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!