Elvesztettem a kocsim törzskönyvét! Mi a menete annak, hogy újat kapjak? Mennyibe fog ez kerülni összesen?
Meghatalmazás szükséges.
A törzskönyv kiadásának díja alapesetben 6000 Ft, de elvesztés esetén ez változhat.
Okmányirodák weboldalán tájékozóghatsz az ügy menetéről, de a gyanúm szerint mindössze arról van szó, hogy bemész, odaadod a személyes iratokat, a meghatalmazást, valamint a jármű meglevő papírjait, majd kifizeted az eljárási díjat/illetéket, végül pedig egy hónap múlva megkapod a törzskönyvet, amelyet vagy személyesen veszel át az okmányirodán, vagy postai úton juttatnak el hozzád (pontosabban a tulajdonoshoz).
Óva intenélek attól, hogy a fenti sorokat készpénznek vedd: Pontos tájékoztatást az okmányirodák tudnak adni. Ha a weboldalukon nem találod a megfelelő információt, küldj az illetékes irodának egy e-mailt; pár napon belül megválaszolják.
Nem kell magaddal hordanod. Az autót törzskönyv nélkül is el tudod adni. Soha senki nem kéri, tehát minek új?
Én az egyiket átírás után elhagytam, de úgyis csak a szekrényben állna.
Eladásnál a vevö úgyis újat kell csináljon, ha a tiéd 2 hónapnál régebbi. Tehát... minek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!