Hogyan müködik légiközlekedésben az időeltolódás?
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy egyik ismerősöm Katmanduból indul. (4 óra és 45 perc eltérés Budapesttől).
Elindul Katmanduból repülővel 08:45-kor megérkezik Isztambulba 13:40-kor, ahol átszáll a következő gépre 18:15-kor. Isztambulból Budapestre 19:15-re érkezik meg a repülőjegye szerint.
Na most ha Katmandui helyi idő szerint indul, akkor nem értem mikorra érjek ki a repülőtérre.
Helyi, magyar idő szerint kell 19:15-re érkeznem a repülőtérre, hogy felvegyem ismerősömet, vagy át kell számolnom ezt az időt?
Budapesti időben. A repjegyre soha nem a kiinduló ország, hanem az érkezési reptér idejét tüntetik fel, különben semmi értelme nem lenne.
Kedves, Istambul 2 óra innen. A gép magyar időben érkezik és az ismerősüd nem fog 5 óra alatt eljutni a világ másik felébpl ide.
De ha a Google-t hazsnálod, kiadja Ferihegy menetrendjét szerintem.
Köszönöm a félrevezető választ, nagyon örültem volna ha nem laikusok válaszolnak laikusoknak ilyen témában.
Válasz: "inden nemzetközi járat esetén minden időpont az adott desztinációnak megfelelően van feltüntetve. Tehát az indulási a kiindulóhely időzónája szerint, az érkezési pedig a célállomás időzónája szerint. Ha van köztespont (átszállás), akkor annak az időpontja is az átszállás helye szerinti időpontban van feltüntetve."
Laikus? Ne haragudj, kiscsillag, akkor elmondom réthetőbben az első kommetnemet, mert mlátom, megsértődtél.
MINDIG az az idő van a jegyen, ami akkor érvényes rád, mikro épp KELL... azaz ha átszálsz kukutyinban, és akkor nézed, mikorra kell odaérni az X kapuhoz, akkor a kukutyini idő lesz a papírodon, piszkafalva helyett, ahonna na ze lső gép ment.
Laikusnak meg hívd azt, aki, mitn te, életében nem utazott látszólag. Köszöntem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!