Létezik a világon drágább autóút, mint az M0-ás?
Én nem nevetnék. A múltkor láttam mennyiért épül most az M4-esből egy pár km-es szakasz, azt hittem sírva fakadok.
Az M0 esetében a kivitelezés is indokolja a többihez képest magasabb árat ( és itt most arányokban gondolkozzunk, ne a valós árban, mert az ugye... ). Az M30 utolsó szakasza is elég borsos volt, asszem ott is valami 2.5mrd/km-be került a Sajó árterén megépült pályaszakasz.
Azok után, hogy a LEGNAGYOBB PUSZTÁN sikerült alagutakat és hidakat építenünk a sztrádára én már semmin sem lepődök meg.
E közben kínában 25%-os áron 16 sávos autópályák épülnek - évi 2000 km.
Persze. Az M4 lesz a legdrágább. Sokkal többe fog kerülni mint például az olasz vagy a spanyol, ahol egymást érik az alagutak, viaduktok
Ha nem számít a pálya hossza, tehát a km egységárat nézzük, akkor abszolút nyertesek vagyunk. Bár erre nem lennék büszke.
Egyébként ugyanaz mint a Paksi bövítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!