Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » GKI Kártyát szeretnék szerezni...

GKI Kártyát szeretnék szerezni, tudnátok nekem infót adni?

Figyelt kérdés
Régi jogosítványom van "C" kategóriára és van belföldi és nemzetközi jogsim. Mi vonatkozik rám? Mennyibe kerül?

2014. febr. 1. 19:57
1 2
 11/15 egySanyi ***** válasza:

Ha van érvényes belföldid meg nemzetközid akkor neked csak a felújító vizsgát kell megcsinálnod. Pár nap tanfolyam a végén tesztlapos vizsga. Iskolától függően kb. 50-70 ezer Ft.

Ezt a választ azért írtam így, mert konkrétan erről kérdeztél, de azért még teljesen korrekt a tartalma mivel 2009.09.10. után már nem lehetett belföldi és TIR tanfolyamra se jelentkezni, ebből kikövetkeztettem, hogyha neked már megvannak ezek a vizsgák akkor TE 2009.09.10. előtt vizsgáztál C-re. A GKI vizsga egyben helyettesíti a régi belföldi és nemzetközi árufuvarozó vizsgát is.

2014. febr. 1. 23:15
 12/15 anonim ***** válasza:
Sanyi 11-es! De, akinek megvan a tir és a belföldes papírja, de már mondjuk évek óta lejárt, és most szeretne vizsgázni GKI-ból, annak felújító vizsga elég vagy újvizsgázónak számít és úgy kell vizsgáznia?
2014. febr. 1. 23:21
 13/15 egySanyi ***** válasza:
GKI vizsgánál CSAK a C-kat megszerzésének a dátuma a döntő. Ha 2009.09.10. előtt lett meg a C-kat akkor továbbképző (felújító) egyszerű tesztlapos vizsgád lesz. Lényegtelen, hogy érvényes-e a régi belföldid vagy TIR-ed még az se számít, hogy volt-e egyáltalán előtte belföldid vagy TIR-ed. Megjegyzem szerintem ez így nem igazságos, de sajnos ez most így működik.
2014. febr. 1. 23:37
 14/15 egySanyi ***** válasza:

GKI vizsgához itt egy kis segítség:

[link]

ITT hasonló teszteket lehet találni, mint ami a vizsgán is lesz, nekem ez az oldal sokat segített, az oldal alsó részén lehet megtalálni a linkeket a letöltéshez. Ha ezeket átnézed akkor tuti sikerül a vizsgád.

2014. febr. 2. 00:17
 15/15 A kérdező kommentje:
egySanyi nevű felhasználó Köszönjük szépen.
2014. febr. 3. 10:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!