Egy új fajta autónak, hogy lehet L-szériás nem európai uniós rendszáma?
Láttam egy Volkswagen Transporter T5-öt aminek a rendszáma L betűvel kezdődött és nem is volt uniós rendszám hanem az a régi, 2004 előtti magyar rendszáma volt (H betű felett piros-fehér-zöld)
Én 2011-ben kaptam új rendszámot és az kezdődött L betűvel,de az is uniós volt.
Egy ilyen autó volt amit láttam: [link]
Gondolom kormányi, vagy egyéb cégautó volt.
Pár hete láttam egy tök új Lexust régi tendszámmal. Nem eussal. Hanem az a sima zászlós. GANZ valahány volt, asszem 01.
Lényeg, hogy tegyük fel van egy rég működő állami cég. Vettek még régen egy autót. Rákerült a régi zászlós rendszám. Majd haladva a korral kivonják a forgalomból, rendszám ott van feleslegesen, hát át teszik a másik autóra. Állami cég, megteheti.
A képen látható T5-ös Transporter faceliftes változata 2009 óta kapható. L-es rendszáma simán lehetne, mert az L 2012-ben futott ki teljesen.
Ha régifajta, nemzeti színű, akkor az úgy lehet, hogy az egy egyedi rendszám, amit még 2004 előtt igényeltek, valamilyen L kezdetű betűkombinációval. Az egyedi rendszám az azt igénylő személy, vagy cég tulajdonát képezi, ezért ha vesz egy újabb autót, akkor arra átregisztráltathatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!