A kapu előtti megállást tiltja valamilyen jogszabály? Vagy csak a jóízlés?
Várakozás
41. § (1) A 40. § rendelkezéseit értelemszerűen alkalmazni kell a várakozásra is.
(2) Tilos várakozni [a 40. § (5) bekezdésében említetteken túlmenően]:
a) a három külön úttesttel rendelkező út középső úttestjén;
b) lakott területen kívül főútvonal úttestjén;
c)257 ahol a jármű az útmenti ingatlanra való behajtást vagy az onnan történő kihajtást - az ingatlannal rendelkezni jogosult hozzájárulása nélkül - akadályozza;
Annyiban módosult nemrég a kresz hogy az ingatlan tulajának engedélyével várakozhatsz a kocsival a kapubejáróban.
Magyarra lefordítva ha bent ülsz a kocsiban akkor ott lehetsz a kapu előtt, és ha a szükség úgy hozza akkor el kell állnod onnan. De azt nem teheted meg következmények nélkül (elszállíthatják) hogy lezárod a kocsit, és otthagyod a másik kapubejárata előtt.
Tényleg, még a változást is ismertem, hogy a tulajdonos engedélyével lehet várakozni a kapuban, oktatáson mondták.
Micimackó-effektus: tudtam, de elfelejtettem. :)
Köszönöm a válaszokat, és bocsi a kérdésért. :)
az a lényeg a saját területeden ott állsz meg ahol akarsz, közterületen nem szabad mások kapuja előtt megállni, csak úgy ha kiszállnak az utasok vagy ha üzemzavar lép fel a gépjármű mechanikájában.
tudod a kresz előír ezt azt illene megtanulni!
üdv.
Azért a módosításról szóló válaszon módosítanék: Ha a tulajdonos engedi, akkor ott állhatok húsvéttól karácsonyig is. A megállás eddig is szabad volt (utasok ki-/beszállása, 5 percnél nem tovább. Vezető a kocsiban/kocsinál).
Régebben azt is meg lehetett büntetni, aki saját kapubejáróját állta el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!