PÁV IV, ez konkrétan mit jelent? Mit lehet tudni egy ilyen vizsgálatról? Leírná aki volt már ott?
"Előfeltételek
A pályaalkalmassági vizsgálat megkezdése előtt a gépjárművezetőnek igazolnia kell, hogy járművezetésre egészségi szempontból alkalmas. A vizsgálat abban az esetben végezhető el, ha a gépjárművezető a külön jogszabályban meghatározott személyi állapotra vonatkozó követelményeknek megfelel."
Papírt kell vinnem vagy igazolást vagy mit?
Megnézik alkalmas vagy e arra hogy járművel közlekedhess e az utakon vagy sem.
Pszichológia reflex vizsgálat.. ilyesmik.
A páv 4 akkor van aszthiszem ha valaki kibukta az 5 forgalmi vizsgát. Akkor el kell mennie erre a páv 4 re hogy egyáltalán folytassa e vagy inkább ne.
a páv 3 a teherautósoknak a 2 a buszosoknak az 1 meg a szirénás járművökhöz kell.. röviden.
Na, hát megvolt a vizsgálat. Gondoltam leírom mi volt, ha valaki rákeresne akkor legyen normálisan leírva....
:)
Legelőször vezettünk, folyamatos dugó miatt 15 percnek éreztem a fél óra vezetést. Közben próbáltam kommunikálni vizsgabiztossal, de túl sokat sem akartam beszélni. Végén beszélgettünk, rendes volt. Aztán pszichológus tett fel kérdéseket családról, milyennek gondolom magam, gyógyszer, dohányzás, alkohol, öngyilkossági kísérlet, műtét volt-e már, hova járok suliba, mit dolgozok, család mit csinál, milyen házban élünk, rendezettek-e a körülmények. Mindenre rövid választ várt, én még beszéltem volna, pedig nem szoktam sokat dumálni, de tért is a következő témára. Nem próbált meg provokálni, pedig erre is fel voltam készülve.
Aztán jött a reflexvizsgálat, lámpák villantak fel, pirosnál azon az oldalon kellett megérinteni ahol felvillant, zöldnél pedig az ellentétes oldalon. Aztán bal kézzel kellett jobbra vagy balra mozgó kart húzogatni, pedálokat nyomni, jobb kézzel pedig a behajtani tilos táblánál magam felé kellett húzni a kart.
Amikor mondta, hogy lassú vagyok vagy elrontottam akkor érezni lehetett hangsúlyból, hogy jószándékból mondta és segíteni akart, nem basztatásból.
Aztán egy ketrecből kellett kiszedni egy golyót egy bot segítségével, választhattam a botok közül.
Felvillant egy kb 6 számjegyű tábla és mennyit látok belőle, 2 kevés ha annyit látok.
Volt, hogy építőkocka, gépalkatrészekhez hasonló ábrák voltak odarajzolva és ki kellett találni, hogy melyik ábrát lehet jól kirakni.
Koordnináta rendszeren kellett leolvasni egy görbének a pontjait
Tényleg ajánlott nyugodtan odamenni és ott nem kétségbeesni vagy mutatni, mert az elveszett. Mindenki jószándékú volt, viszont idősebbeknek lehet, hogy nehezebb. Plussz hiába tud valaki alapból értelmesen gondolkodni ha stresszes akkor azt sem tudja, hogy fiú vagy lány.
Szia!
Elég alaposan leírtál mindent a páv 4 vizsgáról
Megkérdezhetem hogy ott gépen vezettél?
De gondolom teljesen más mint az igazi autó:/ s közbe kérdezgetett a pszichológus?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!