Transporterekből, kamionokból és magas építésű autókból jobban lehet látni ködben?
tegnap jöttem haza Pécsre Siófokról és ha nagyon bátor voltam 60-nal mertem jönni személyautóval, néhol 70-80-nal, akkora volt a köd. Tovább nem láttam, többször is az utolsó pillanatban vettem észre, hogy kanyar jön. Erre egyszer csak utolért egy transporter, megelőzött és beállt 110-re én utána mentem, mert persze úgy már könnyű, ha csak követni kellett valakit, és egészen Dombóvárig (addig tartott a köd) mindenféle probléma nélkül eljutottunk.
szóval vajon mit láthatott?
egyébként út közben utolértünk egy másik transportert is és az is 100-110-zel haladt.
Kamionból néha jobban látni. Személyautónál a tompított és a ködfény előtted van, nálunk alattad elég alacsonyan. E miatt nem alakul ki annyira a fehér fal előttünk, persze ha tejköd van akkor ... :D
A fuvarozásban sok esetben olyan határidők vannak, hogy pl ha autópályán betartod a 80-at már akkor elkésel. A köddel,esővel,hóval,jéggel senki nem foglalkozik.
A legtutibb amikor bemegy a melós dolgozni 3 utcáról és a reggeli kávézásnál hallod, hogy beszélgetnek, hogy mekkora köd van, aztán megkérdi miért nem értél oda időben 372km-ről. Anyádé' b+, azé'... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!